Η σημασία του να είναι κανείς… χαλαρός!

Κάνοντας ποδαρικό στη νέα χρονιά, ας ξεκινήσουμε με μια ευχάριστη είδηση.

Αντιγράφουμε την είδηση που δημοσίευσε την πρώτη μέρα του νέου έτους ο e-ptolemeos.gr και αφορούσε έναν οδηγό από το Βόλο.

***

 

΄Έλεγε η είδηση ότι:

“Βόλος: Πάρκαρε παράνομα το αυτοκίνητο του, αφαίρεσε μόνος του τις πινακίδες και πήγε για τσίπουρο.

Ένα αδιανόητο περιστατικό έλαβε χώρα στον Βόλο με ασυνείδητο οδηγό που πάρκαρε παράνομα σε κεντρική λεωφόρο.

Ο συγκεκριμένος οδηγός πάρκαρε παράνομα στην κεντρική λεωφόρο Ιάσωνος, αφαίρεσε μόνος του τις πινακίδες του οχήματός του και πήγε να…πιει σε κοντινό τσιπουράδικο.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, γερανός της τροχαίας έφτασε στο σημείο για να σηκώσει το αυτοκίνητο όμως ο οδηγός καθόταν ατάραχος στο τραπέζι του και έπινε το τσίπουρό του στο καφενείο.”

***

Ο συγκεκριμένος οδηγός με την εν γένει συμπεριφορά του θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως πέτυχε να κερδίσει τον μεγάλο και ειλικρινή θαυμασμό αλλά και την εκτίμηση των απανταχού νεοελλήνων καθώς κατάφερε ν’ αποδείξει στην πράξη την πραγματική σημασία του να είναι κανείς… χαλαρός.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει μάλιστα και βραβείο χαλαρότητας το οποίο και θα έπρεπε δικαιωματικά να του αποδοθεί.

Βέβαια, δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα να θεσπιστεί έστω και τώρα, αν δεν υπάρχει, και να καθιερωθεί ως ένας θεσμός στη χώρα μας, για το βραβείο του οποίου είναι σίγουρο πως θα μπορούσαν πολλοί να διαγκωνίζονται κάθε χρόνο για να το κατακτήσουν.

Ίσως δε η θέσπιση ενός τέτοιου βραβείου να λειτουργήσει και ως ένα κίνητρο για όλους μας στο να προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή χωρίς άγχος και περιττές στεναχώριες, τα οποία όπως είναι γνωστό βλάπτουν και μάλιστα πολύ.

***

Πάντως η ιδέα του πολίτη απ’ το Βόλο μπορεί ν’ αποτελέσει οδηγό και για πολλούς από μας, ειδικά για όσους κατοικούμε σε πόλεις όπου το παρκάρισμα είναι πολλές φορές μια μικρή… Οδύσσεια και ένα πρόσθετο οικονομικό κόστος αφού για να βρούμε μια θέση, όσο πιο κοντά γίνεται με το μέρος όπου θέλουμε να πάμε, μπορεί να αναγκαστούμε να καταναλώσουμε τόση βενζίνη όση θα ξοδεύαμε για τη διαδρομή Πτολεμαΐδα- Θεσσαλονίκη!

Αφού την κάνουμε που την κάνουμε πολλές φορές την παρανομία αυτή, το να παρκάρουμε, δηλαδή, πάνω σε πεζοδρόμιο ή σε σημείο που απαγορεύεται, αντί να μας τρώει το άγχος μήπως και εμφανιστεί τροχονόμος ή η δημοτική αστυνομία και μας γράψει, και ακόμα χειρότερα μας το σηκώσει ο γερανός και τρέχουμε έπειτα για να βρούμε πού το πήγε, αφού πρώτα θα έχουμε περάσει από το Δήμαρχο, τους τοπικούς βουλευτές και όσους δημοτικούς συμβούλους γνωρίζουμε προκειμένου να τους παρακαλέσουμε να μας σβήσουν την κλήση, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή και εύκολη με μία και μόνη κίνηση.

Παρκάρουμε κανονικά όπου απαγορεύεται και απλώς βγάζουμε τις πινακίδες πριν προλάβουν να μας τις αφαιρέσουν τα εντεταλμένα όργανα.

Μια κίνηση που ναι μεν ισοδυναμεί με παραδοχή ενοχής, αλλά η οποία μπορεί να εκληφθεί και ως χειρονομία καλής θέλησης και διάθεσης για συνεργασία με τις αρχές, οπότε κατά τον καταλογισμό της ποινής να μας αναγνωριστεί το ότι συνεργαστήκαμε και να τιμωρηθούμε με επιείκεια.

***

Υ.Γ. Ο τίτλος «Η σημασία του να είναι κανείς… χαλαρός», είναι παράφραση του τίτλου του γνωστού θεατρικού έργου του συγγραφέα  Όσκαρ Ουάιλντ, «Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός» (αγγλικός τίτλος: The importance of being Earnest).

Πρόκειται για θεατρική κωμωδία που ανέβηκε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 1895 στο θέατρο Σαιν Τζέημς του Λονδίνου.

Ένα έργο που σατιρίζει με ανατρεπτικό τρόπο τον καθωσπρεπισμό της Βικτωριανής Αγγλίας, τις βικτωριανές παραδόσεις και τα κοινωνικά έθιμα, τον γάμο και την αναζήτηση του έρωτα.

Έχει διασκευασθεί για τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, την όπερα και την τηλεόραση.

***

Καλή χρονιά με υγεία για όλους, πολύ τύχη και επιτυχίες σε κάθε τομέα και κυρίως με πάρα πολύ χαμόγελο σε κάθε περίπτωση και για κάθε περίπτωση.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X