Η σημασία που έχει η περιοχή μας  για την προεκλογική εκστρατεία της κ. Διαμαντοπούλου.

Στο Εργατικό Κέντρο της Πτολεμαΐδας θα βρεθεί αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία για ένα τριήμερο, ξεκινώντας σήμερα Πέμπτη απ’ τη Φλώρινα, συνεχίζοντας με την Καστοριά την ίδια μέρα, ενώ αύριο το πρωί θα έχει συναντήσεις και στα Γρεβενά.

Την επομένη μέρα, το Σάββατο, θα ταξιδέψει για την άλλη άκρη του Νομού, το Βελβεντό και τα Σέρβια, ενώ δεν προβλέπεται αυτές τις μέρες επίσκεψη στην Κοζάνη, την οποία μαθαίνουμε πως προγραμματίζεται να την επισκεφτεί (σ. σ. πιθανότατα μαζί και με άλλες περιοχές του Νομού)  στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.

***

Για την κ. Διαμαντοπούλου η όποια επίσκεψη της στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος της, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία.

Δεν είναι απλώς η γενέτειρα της αλλά και ο τόπος όπου υπάρχουν πολλοί και ένθερμοι υποστηρικτές της που θα ήθελαν να τη δουν από κοντά, να την ακούσουν αλλά και να συζητήσουν μαζί της.

Γι’ αυτό έχει κάθε λόγο τόσο η ίδια όσο και το επιτελείο της να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτή την περιοδεία και να προσδοκούν και τα ανάλογα οφέλη, αφού είναι πάντα σημαντικό και χρήσιμο να έχεις την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη, σε ό,τι κι αν κάνεις, των ανθρώπων του τόπου σου.

***

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη που, λέγεται ότι, έχει η κ. Διαμαντοπούλου στην περιοχή μας, αυτήν φαίνεται πως προέρχεται από πολιτικά στελέχη και μέλη που ανήκουν τόσο στην παλιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ όσο και στη νεότερη, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που είχαν επιλέξει το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και τώρα εμφανίζονται πρόθυμοι να την τιμήσουν με την ψήφο τους στις εσωκομματικές εκλογές.

Υπάρχει, επίσης, κι ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που βλέπει θετικά την υποψηφιότητα της και τη στηρίζει, οι οποίοι δεν ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ (σ. σ. άσχετα αν έτυχε σε κάποια εκλογική αναμέτρηση να το ψηφίσουν), αλλά στο λεγόμενο μεσαίο χώρο και χωρίς κάποια συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα. Πολίτες που θεωρούν ότι με την κ. Διαμαντοπούλου στο τιμόνι του κόμματος θα μπορέσει να διαμορφωθεί η πολυπόθητη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

 

 

Σταθερά στο πλευρό του κ. Κασσελάκη η κ. Βέττα.

Κάθε μέρα και… χειρότερα!

Η φράση αυτή φαίνεται πως είναι η πλέον αρμόζουσα για να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία όπου ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει, αν οι σημερινοί φίλοι δεν θα γίνουν αυριανοί αντίπαλοι και αν η επόμενη μέρα θα τους βρει όλους κάτω από την ίδια κομματική στέγη.

***

Πάντως μέσα σ’ αυτό το ευμετάβλητο σκηνικό υπάρχουν και κάποιοι που παραμένουν σταθεροί, ακόμα, στις απόψεις και τις ενέργειες τους.

Μια απ’ αυτές είναι και η βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης η κ. Καλλιόπη Βέττα που εξακολουθεί να στηρίζει τον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Στέφανο Κασσελάκη, και τις όποιες επιλογές του.

Έτσι, ήταν μια από τους δέκα επτά βουλευτές που προχθές υπερψήφισαν την πρόταση του για την αντικατάσταση στην Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κ. Σωκράτη Φάμελλου από τον κ. Νίκο Παππά.

 

Νέα πρακτική…

Μια «νέα πρακτική» βλέπουμε να εφαρμόζεται τελευταία στα δημοτικά πράγματα της Κοζάνης.

Κάθε φορά που εκδίδει ανακοίνωση η δημοτική παράταξη «Κοζάνη, τόπος να ζεις» κριτικάροντας κάποιες πράξεις και ενέργειες της Δημοτικής αρχής και του Δήμου, της απαντά με δική της ανακοίνωση η παράταξη «Μαζί για την Κοζάνη»!

***

Βέβαια, η παράταξη «Μαζί για την Κοζάνη» τυγχάνει να είναι η σημερινή δημοτική αρχή καθώς κέρδισε το Δήμο στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Γιατί μας κάνει εντύπωση αυτή η «νέα πρακτική»;

Επειδή, εξ όσων γνωρίζουμε, η συνήθης και παγιωμένη πρακτική είναι ότι από την ώρα που μια δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης ασκεί κριτική για έργα και ενέργειες του Δήμου, της απαντά η ίδια η Δημοτική αρχή και όχι η παράταξη που βρίσκεται σ’ αυτή.

***

Φυσικά, κάθε «συνήθης και παγιωμένη πρακτική» μπορεί πάντα να αντικατασταθεί από κάποια «νέα» και ο καθένας έχει το δικαίωμα να πράττει ανάλογα με το πώς αυτός αξιολογεί και εκτιμά τα πράγματα, επιλέγοντας τελικά να λειτουργήσει με το δικό του τρόπο.

Στο τέλος βέβαια, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος…

X