Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά ΕΙΝΑΠ.

Ερωτηθείς για το πώς είναι η κατάσταση σήμερα σε ό,τι αφορά το κοκτέιλ ιώσεων και γρίπης αλλά και κορωνοϊού, η κ. Παγώνη απάντησε πως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα πάνω από 40%, για αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχει τόσο η γρίπη όσο και οι υπόλοιπες ιώσεις. Τόνισε, δε, πως οι μικρότεροι σε ηλικία θα πρέπει να προσέχουν τους μεγαλύτερους:

«Αν κάποιος νοσεί δεν θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με τους μεγαλύτερους. Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο της γρίπης να το κάνουν, έχουν χρόνο ακόμα μπροστά τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Έχουμε ασθενείς με γρίπη, είχαμε και θανάτους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αν κάποιος κάνει τώρα το εμβόλιο θα προφυλαχθεί αρκετά μέχρι τέλη Φεβρουαρίου», σημείωσε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις μεγαλύτερες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, που περνούν πιο δύσκολα τις ιώσεις και έχουν πιθανές επιπλοκές. Επίσης, σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί, σε σχέση με τον covid οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι. «Ο κόσμος να προσέχει, όπου χρειάζεται να φοράει τη μάσκα και τα παιδιά όταν δεν είναι καλά το πρωί  τα κρατούμε στο σπίτι να μην το μεταδώσουν και έχουν μαζί τους αντισηπτικό. Οι δάσκαλοι να ανοίγουν τα παράθυρα για να αερίζονται οι χώροι».

Να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες που διανύουμε την περίοδο κορύφωσης της έξαρσης των ιώσεων, σημείωσε, εκτιμώντας ότι θα ακολουθήσει ομαλοποίησης της κατάστασης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X