Νέο πρόβλημα στην Τηλεθέρμανση της Κοζάνης προέκυψε μετά τις τελευταίες ώρες, καθώς η μονάδα 4 τους ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου δεν βρίσκεται στο σύστημα από το βράδυ της Δευτέρας.

Αιτία είναι η εκ νέου διαρροή, κάτι που επιβεβαιώνει τους φόβους για την πιο ταλαιπωρημένη και ίσως «προβληματική» μονάδα του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, η οποία για τρίτη φορά σε λίγες ημέρες σημειώνει διαρροή.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ δεν είχαν εκτιμήσει ακόμα το χρόνο της αποκατάστασης με το βάρος να πέφτει πλέον στην μονάδα 5, η οποία από το βράδυ της Τρίτης θα βρίσκεται στο σύστημα και θα μπορέσει να στείλει θερμική ενέργεια στη ΔΕΥΑΚ τις πρωινές ώρες(11-12).

Η μονάδα 5 είναι η πιο καλοσυντηρημένη και σύγχρονη μονάδα του ΑΗΣ και μπορεί να στηρίξει χωρίς προβλήματα τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, ενώ οι πάντες ευελπιστούν πως και η διαρροή στην 4 θα αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα προχωρούν οι διαδικασίες για την αλλαγή μετασχηματιστή στη μονάδα 3, ώστε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου να είναι διαθέσιμη.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X