-Ο Ρώσος συγγραφέας Λέων Νικολάγιεβιτς Τολστόϊ είχε πει το εξής: *Όλοι σκέπτονται ν΄ αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς ν΄ αλλάξει τον εαυτόν του*! Και νομίζω ότι αυτό είναι μια τραγική αλήθεια!
-Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πρόσφατα ότι σήμερα που είναι 35 ετών, δεν είναι δυνατόν να θυμάται τι έλεγε και τι έγραφε όταν ήταν 24 χρονών!
Ξέχασε τελείως, ακόμη και τι πίστευε ιδεολογικά τότε, τι πρέσβευε όταν εργαζόταν στην Goldman Sachs, σκιερές μνήμες στον νου του δείχνουν κάτι καραβάκια στ΄ ανοιχτά της θάλασσας και μάλλον μπορεί να συγχέει τις παιδικές του αναμνήσεις που έπαιζε τον εφοπλιστή στην γεμάτη
μπανιέρα νερό του σπιτιού του με μινιατούρες καραβάκια, αγορασμένα από κάποιο πανηγύρι.
-Διετέλεσε στο πλευρό του Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς φημολογείται, πως εργάσθηκε κοντά του στην πολιτική εκστρατεία του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2008!
-Και κάπου εκεί χαμένος στις αναρίθμητες ωκεάνιές αναμνήσεις του και αραχνιασμένες μνήμες του μακρινού χθες, θυμήθηκε ότι, την ίδια περίοδο που δεν θυμάται τι έγραφε, τα είχε για κάποια χρόνια και με κοπέλα!
Δεν θέλω θαυμαστικά και επιφωνήματα και άλλες αηδίες! Μιλάμε για τότε, εκείνα τα μακρινά και ξεχασμένα χρόνια, του άχρωμου πια παρελθόντος του!
-Λέγεται από τον λαό ότι, *σαν νεολαίος λογικό να είναι κάποιος κομμουνιστής, σαν μεσήλικας σίγουρα θα άλλαξε σε σοσιαλιστή και σαν ώριμος άνδρας, αναμφίβολα καπιταλιστής*! Και τούτο διότι, ο νέος θέλει ισότητα (θεωρητικά) για όλους, ο μεσήλικας εργάζεται πυρετωδώς για να
αναδειχθεί οικονομικά, καθώς είναι ένα παραγωγικό γρανάζι της οικονομίας με την στενή και ευρύτερη έννοια και ερμηνεία της λέξεως, ενώ σαν ώριμος πια, θα πρέπει να είναι καπιταλιστής, αν θέλει να νοιώθει και να τον νοιώθουν οι άλλοι σαν έναν επιβεβαιωμένα πετυχημένο
στην ζωή του!
-Ο Στέφανος τα έκανε όλα ανάποδα! Στα πρώτα του χρόνια 20-30) έγινε επιχειρηματίας, εφοπλιστής, στέλεχος τράπεζας με έδρα τις ΗΠΑ και η οποία ελέγχει την παγκόσμια οικονομία, είχε σχέσεις με γυναίκα
-φυσιολογικό και λογικό για νέο και δη επιτυχημένο επιχειρηματία- και διέμενε σε ανάλογα σπίτια και οικιστικές περιοχές των ΗΠΑ, αρθρογραφούσε υπέρ των χαρακτηριστικών αυτής της χώρας, του κεφαλαίου και των καπιταλιστών, καθώς και κατά τους Αριστερούς, δυναστών των λαών της υφηλίου και …. και..
-Και…, Ωωω, μακρόσυρτο επιφώνημα κατάπληξης, θαυμασμού και εκστασιασμού! Ωωωωω, μα τον Θεό! Ως δια μαγείας, ο Στέφανος έπαθε αμνησία, διέγραψε το χθες και μεταλλάχτηκε σήμερα σε ακραιφνή Αριστερό, πολέμιο του κεφαλαίου, απέπεμψε κάθε θηλυκό και ως προοδευτικός παντρεύτηκε άνδρα, απέκτησε έτι μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και υπερ-εμπιστοσύνη και πολιτικά δυνατός, ως πρόσφατα εκλεγείς με την ψήφο του λαού, αποπέμπει από το κόμμα του οποίου εκλέχτηκε Πρόεδρος, όλους όσους και αδιάφορο ποιοι ήταν και είναι, που τολμούν να διαφωνούν με τις αξίες του, να αμφισβητούν τις ιδέες του, να σχολιάζουν τις απόψεις του και γενικώς να τον αμφισβητούν! Και τους αξιώνει από τα όργανα να αδρανοποιηθούν, να αποφασίζουν σύμφωνα με τις προειλημμένες θέσεις του και μάλλον κατά τα πρότυπα του Αλέξη, προβλέπω με *ένα νόμο και ένα άρθρο* να αποκτήσει το δικαίωμα να παρακάμπτει και να υπερπηδά κομματικά όργανα και καταστατικά!
-Το κράτος είμαι εγώ, “L’ etat c’est moi” βροντοφώναξε και σείστηκαν τα όρη, Όλυμπος και Παρνασσός. Νέα ήθη, νέες τακτικές και νέες μέθοδοι
*τηλε-διοίκησης* εκ του μακρόθεν, μην και γίνουμε *μικροί μεγάλοι στον καφενέ, ούλοι μαζί τσιγάρο τάβλι και καφέ*!
-Και δεν φιλοτιμήθηκε κανένας τους να τον ειδοποιήσει πως με την απομάκρυνσή του από την Ελλάδα, έχασε επαφή με την πραγματικότητα που δεν πρόλαβε να γνωρίσει και έτσι όπως το πάει, σαν θα γυρίσει, θα βρει μόνο τον θυρωρό και θυροφύλακα στα γραφεία του κόμματος! Θα αποδημήσουν τα ιστορικά στελέχη και θα μείνει με τα εκκολαπτόμενα πολιτικά αυγά!
-Και σαν αυτά εκκολαφθούν, με τους πολιτικούς νεοσσούς, ευρισκόμενους υπό την στενή παρακολούθηση και έλεγχο του πολιτικού συντρόφου Πολάκη
Παύλο, ούτε αξιόπιστη πολιτική, ούτε και ισχυρή αντιπολίτευση με αξιώσεις θα μπορέσει να κάνει!
-Ο Γάλλος συγγραφές Andre Gide έλεγε, *Πίστεψε εκείνους που ψάχνουν την αλήθεια και αμφισβητήστε εκείνους που την βρήκαν*! Εγώ ακόμη την ψάχνω, οπότε μην πιστέψετε τίποτα απ΄ όσα έγραψα! Γιατί * η αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί*!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος
(23 OKT. 2023)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X