Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Κάτια Σπυροπούλου – Μαιευτήρα & Γυναικολόγο, η οποία δίνει χρήσιμες συμβουλές προς όλες τις γυναίκες για τις καλοκαιρινές διακοπές και συγκεκριμένα τι να προσέχουν.

Όπως σημείωσε, οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν πολύ τα μαγιό τους και να αλλάζουν σε στεγνό αμέσως μετά το μπάνιο, καθώς είναι επιρρεπείς σε μικρόβια. Επίσης, συνέστησε προσοχή στο να κάθονται οι γυναίκες στην άμμο, συνιστώντας να κάθονται σε πετσέτα. Ακόμη, συνέστησε καλή ενυδάτωση (1 με 2 λίτρα νερού την ημέρα). Ακόμη, επειδή το καλοκαίρι αλλάζει η ισορροπίας του κόλπου, συνέστησε προσοχή για τους μύκητες. Συνέστησε, μάλιστα, τη λήψη προβιοτικών, τη λήψη γιαουρτιού, τη λήψη κεφίρ,  τη μείωση της ζάχαρης, όπως την αύξηση πρόσληψης φρούτων και λαχανικών.
Τα μαγιό στις διακοπές μπορούν να πλένονται είτε με χλιαρό νεράκι είτε με καθαρό σαπούνι, με τα απορρυπαντικά να πρέπει να αποφεύγονται.

Για τις εγκυμονούσες, τις γυναίκες με διαβήτη και ειδικές κατηγορίες, πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Χρειάζεται αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλο, 2 L νερό την ημέρα και μέτρα προστασίας για την αλλαγή μαγιό και την χρήση πετσέτας.

Για τις γυναίκες σε εγκυμοσύνη, σημείωσε πως πρέπει να χαρούν τις διακοπές, ακολουθώντας τις συμβουλές του γιατρού και να ακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Ακόμη, έδωσε συμβουλές διατροφής και ένδυσης για εγκύους, λέγοντας πως πρέπει να αποφεύγονται τα πολύ στενά παντελόνια, τα κολάν, όπως και να φορούν βαμβακερά εσώρουχα.

Για τη χρήση ταμπόν, σημείωσε πως πρέπει να αλλάζει ευλαβικά κάθε 3 με 4 ώρες και κάθε φορά που τοποθετούμε ταμπόν πρέπει να έχει καθαριστεί πολύ καλά η γενετική περιοχή.

Τέλος, αναφέρθηκε στα συμπτώματα της κολπίτιδας και τα βασικά της χαρακτηριστικά, πως αυτή ξεχωρίζει από μια ουρολοίμωξη.

X