Α. Διαμαντοπούλου: «Ομάδα χωρίς καλό κέντρο δεν κερδίζει»

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κ. Άννα Διαμαντοπούλου στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες το πρωί στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του True Story Radio και τους Υπάτιο Μωυσιάδη και Αντώνη Πουγαρίδη.

Εκείνη όμως που «έγραψε» και σίγουρα θα συζητηθεί είναι η απάντηση που έδωσε για το χώρο στον οποίο θα κινηθεί το κόμμα της εφόσον η ίδια καταφέρει να εκλεγεί.

«Όπως μου είπαν χθες σε μια συζήτηση», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, «στο ποδόσφαιρο μια ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει αν δεν διαθέτει καλό κέντρο. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει για την πολιτική…»

***

Εύστοχη, αν μη τι άλλο, επισήμανση από την υποψήφια Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που έδειξε για μια ακόμα φορά πως και ακούει τους όποιους συνομιλητές της, αλλά και ξέρει να αξιοποιεί σωστά αυτά που της λένε στις δικές της τοποθετήσεις.

Κι αυτό, κατά τη γνώμη μας, είναι προσόν για τον κάθε πολιτικό.

 

Άνοιγμα προς όλους για… επαναπατρισμό στο ΠΑΣΟΚ.  

Η κ. Διαμαντοπούλου μπορεί με την τοποθέτηση της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της στο  True Story Radio να ανέδειξε τη σημασία που έχει για ένα κόμμα που φιλοδοξεί να αποτελέσει κυβερνητική επιλογή των πολιτών, όπως το ΠΑΣΟΚ, η προσέλκυση των κεντρώων ψηφοφόρων, αλλά δεν αμέλησε να κάνει άνοιγμα και προς όλους εκείνους που κινούνται και στους άλλους χώρους, είτε της Νέας Δημοκρατίας, είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα άνοιγμα που ουσιαστικά απευθυνόταν σε πρώην συντρόφους καθώς είναι γνωστό πως τόσο στο σημερινό κυβερνών κόμμα όσο και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολλοί οι, λεγόμενοι, «πασοκογενείς», ο… επαναπατρισμός των οποίων, αν καταστεί δυνατός, είναι σε θέση να αλλάξει τις σημερινές πολιτικές ισορροπίες.

***

Για να είμαστε δίκαιοι, στο ίδιο στοχεύουν όλοι οι υποψήφιοι για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, κάτι που είναι λογικό, σωστό και το ιδανικό.

Το ερώτημα όμως είναι, ποιος μπορεί πραγματικά να το πετύχει αυτό.

Την απάντηση θα τη μάθουμε μετά τις εσωκομματικές εκλογές…

 

Η λύση της αλλαγής παρόχου για τη ΔΕΤΗΠ.

Ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας, Μετάβασης και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Εορδαίας, ο κ. Γιάννης Καραβασίλης, στην τοποθέτηση που έκανε προχθές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε ανάμεσα στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας και τη ΔΕΗ, αναφέρθηκε σε μια εκτίμηση σε ό,τι αφορά το χρέος από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των ηλεκτρολέβητων και σ’ αυτό που πρέπει να γίνει εκ μέρους της ΔΕΤΗΠ στο άμεσο μέλλον για να μην υπάρξει πρόβλημα με την τηλεθέρμανση .

Η εκτίμηση ήταν πως το χρέος της ΔΕΤΗΠ προς τη ΔΕΗ το οποίο σήμερα βρίσκεται στα 106 εκατομμύρια ευρώ, αν προστεθεί και η νέα θερμική περίοδος (σ. σ. ο επόμενος χειμώνας) τότε θα ανέβει ακόμα περισσότερο και θα ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ!

***

Σε ό,τι αφορά αυτό που πρέπει να γίνει εκ μέρους της ΔΕΤΗΠ προκειμένου μην υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία των ηλεκτρολεβήτων και κατ’ επέκταση με την τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα, είναι να βρεθεί άλλος πάροχος ο οποίος θα αναλάβει να την τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα, για να μην κρυώσουν οι κάτοικοι όταν αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία στην περιοχή μας.

***

Μένουμε στο τελευταίο, δηλαδή, την προσπάθεια για την  αλλαγή παρόχου.

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πολλοί καταναλωτές εκτιμώντας ότι θα έχουν κάποιο κέρδος αλλάζουν πάροχο και ορισμένοι περισσότερο από μία φορά.

Κάτι ανάλογο, εικάζουμε, πως μπορεί να γίνει και με μια Δημοτική Επιχείρηση.

Ναι, αλλά τι γίνεται όταν υπάρχει χρέος προς τον παλιό πάροχο;

***

Σε μια πρόχειρη και όχι επίσημη έρευνα στο ίντερνετ και στις διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με το θέμα αυτό, είδαμε πως αναφέρεται ότι «Απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή προμηθευτή είναι η εξόφληση ή ρύθμιση όλων των τυχόν οφειλών προς τον υφιστάμενο πάροχο.»

Αυτό φυσικά αφορά τους ιδιώτες καταναλωτές και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ισχύει και για Επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας όπως είναι η ΔΕΤΗΠ.

Προφανώς όμως, για να το πει ο κ. Καραβασίλης πως γίνονται διαπραγματεύσεις για να βρεθεί νέος πάροχος ίσως υπάρχει, ή μπορεί να βρεθεί, τρόπος για να προχωρήσει αυτή η λύση.

***

Υ.Γ. Ο κ. Αντιδήμαρχος στην ίδια τοποθέτηση του στο Π.Σ. ανέφερε πως η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα από τις 23/8.

Για το τι ισχύει ακριβώς στο θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα του e-ptolemeos.gr με τίτλο: «Κανονικά η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΤΗΠ- Δεν έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ»

 

 

 

 

 

 

X