Καθημερινά συναντούμε επιστήμονες που μας γοητεύουν με την επιστημονική τους κατάρτιση και την καλοσύνη ανθρωπιά τους, να μας ενημερώσουν για διάφορα θέματα, που γνωρίζουν.
Λογής λογής οι επιστήμονες και τα επιστημονικά πεδία. Συμβαίνει να επισκεφτούμε γιατρούς χωρίς διάθεση να μας ενημερώσουν για το πρόβλημά μας. Συνέβη και σε μένα και σε γνωστούς να αποχωρούμε απογοητευμένοι δίχως να κατανοήσουμε, όταν ένας γιατρός θέλει να προλάβει σε λίγο χρόνο πολλούς ασθενείς να εξετάσει, να τους ξεπετάξει, που λένε. Αυτούς βέβαια θα τους απορρίψουμε και καλά θα κάνουμε.Υπάρχουν όμως γιατροί, ΜΕΓΑΛΕΙΟ, που σκύβουν στον ανθρώπινο πόνο και στο πρόβλημα. Αυτούς πρέπει να τους τιμάμε και να τους συστήνουμε σε άλλους, για να βρίσκουν λύση στα θέματα υγείας. Θα ήταν συνειδησιακό για μένα θέμα να μην αναφέρω ότι στην Πτολεμαΐδα έχουμε πολλούς και καλούς γιατρούς. Ένας από αυτούς ο κ. Ελευθεριάδης Νίκος, γαστρεντερολόγος.
Η Ανθρωπιά, η καλοσύνη, το φιλότιμο και η κατανόηση σε υπέρτατο βαθμό. Οι γνώσεις του και η επιστημοσύνη του γνωστές στο πανελλήνιο. Ακαταπόνητος μαχητής στον ανθρώπινο πόνο. Θα τον βρούμε στην Πτολεμαΐδα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα.
Προλαβαίνει τα συνέδρια ανά τον κόσμο. Άποψή του είναι ότι η ιατρική εξελίσσεται και επιβάλλεται η συνεχής ενημέρωση. Μακάρι τέτοιοι άνθρωποι, επιστήμονες, σαν τον κ. Ελευθεριάδη να βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών, να ενημερώνονται και να είναι απόλυτα γνώστες των προβλημάτων τους. Και πάνω από όλα αυτούς τους γιατρούς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους αφήνουμε να φεύγουν από τον τόπο μας. Τους έχουμε ανάγκη και τους περιβάλλουμε με την αγάπη μας. Να μην επιτρέψουμε τη φυγή λαμπρών επιστημόνων, κάτι που δυστυχώς και μετά λύπης μας συνέβη στο παρελθόν και έφυγαν απογοητευμένοι κάνοντας καριέρα στο εξωτερικό.
Αρκεί να τους γνωρίσουμε και να τους κάνουμε προσωπικούς μας γιατρούς, σεβόμενοι την ανθρωπιά τους και την κατάρτισή τους.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X