Η ΔΕΗ απειλεί με νέο της εξώδικο τη δημοτική επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας πως θα της κόψει το ρεύμα στη ΔΕΤΗΠ με ό,τι αυτό συνεπάγεται, λόγω της μη καταβολής τουλάχιστον των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που έπρεπε να έχει ήδη καταβάλει, ως οφείλει.

Το νέο επεισόδιο στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΤΗΠ έρχεται να προστεθεί λίγες ημέρες μετά την πληρωμή από τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας ποσού 500.000 ευρώ, από τα 2,5 εκ. ευρώ που ορίζει η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Η διακοπή της ρευματοδότησης των ηλεκτρολεβήτων και εμμέσως της ΔΕΤΗΠ, απειλεί σε κάθε περίπτωση τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης για την θερμαντική περίοδο που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες.

Στη σχετική ανακοίνωση προέβη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος ανέφερε πως πρόκειται για «καθαρά πολιτικό θέμα», μιλώντας για την προειδοποίηση της ΔΕΗ προς τη ΔΕΤΗΠ ότι «θα κόψει την ηλεκτροδότηση των ηλεκτρολεβητών», προειδοποίηση που έγινε από τη ΔΕΗ μέσω εξωδίκου.

Προς την κατεύθυνση της αντίδρασης τάχθηκε στην τοποθέτησή του ο Π. Ταταρίδης (Λαϊκή Συσπείρωση), τονίζοντας πως πρέπει όλοι μαζί, με το πλευρό των συνδικάτων, να μπουν μπροστά και να αποτραπούν οι εξελίξεις. «Δεν μπορώ να ξέρω αν θα έχουμε τηλεθέρμανση το χειμώνα», αναρωτήθηκε επίσης, εκφράζοντας μια σειρά ερωτηματικών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δ. Καρακασίδης από την πλευρά του, για την προσωρινή διαταγή και τα 2,5 εκ. ευρώ που έπρεπε να δοθούν στις 20/8, απάντησε πως «μια επιχείρηση με κύκλο εργασιών 6 με 6,5 εκ. ευρώ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ποσό που λένε. [..]. Αύριο ας μας πουν τον Οκτώβριο με τι τηλεθέρμανση θα λειτουργούμε και με ποια τιμή θα είναι».

X