ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 1957 : Όλα είναι έτοιμα και σε λίγο, μετά το Θρησκευτικό τελετουργικό, η Α. Μ,, ο Βασιλεύς Παύλος, θα θέσει το θεμέλιο λίθο και θα πατήσει το όποιο κουμπάκι για να τεθεί σε λειτουργία ο τεράστιος μηχανισμός, των πάσης φύσεως μηχανημάτων, εξαγωγής του μαύρου χρυσού, που η Θεία πρόνοια τοποθέτησε στο υπέδαφος της ευλογημένης Μακεδονικής ΕΟΡΔΑΣ γης που σημαίνει και το μεταβολισμό της περιοχής μας, από γεωργοκτηνοτροφικής σε βαριά Βιομηχανικής !!
Το σχετικό θρησκευτικό τελετουργικό τελέσθηκε από τους Μητροπολίτες, Φλωρίνης, Κοζάνης και Σιάτιστας.
Ακολούθησε λιγόλεπτοι ομιλία από το ανάδοχο του έργου, Μποδοσάκη- Αθανασιάδη και πλήρη ενημέρωση από το Γενικό Διευθυντή της ΛΙΠΤΟΛ, Γιωργαντά.
Ακολούθησε η καθιερωμένη πλούσια δεξίωση.
Στη φώτο μας, ο Βασιλεύς Παύλος, ο Μποδοσάκης-Αθανασιάδης και ο υπουργός συντονισμού, Παπαλιγούρας, ο συντοπίτης μας βουλευτής, Βασίλης Βύζας, πληθώρα Υπουργών και βουλευτών, Δημοτικές αρχές της περιοχής και όχι μόνο, οι πρέσβεις, της Αμερικής, Γερμανίας, Αγγλίας και άλλων κρατών και πλήθος κόσμου από την Πτολεμαϊδα και τη γύρο περιοχή Αισθητή και η παρουσία των, Εκκλησιαστικών-Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X