Η βασιλόπιτα σε ένα σπίτι εκτελεί δύο βασικές λειτουργίες. Πρώτον, αποτελεί μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και, δεύτερον, προσφέρει απόλαυση όταν την γευόμαστε την Πρωτοχρονιά -αν κρατηθούμε.
Για τους νεοφώτιστους μάγειρες όμως η παρασκευή της βασιλόπιτας μοιάζει ακατόρθωτο έργο, πόσο μάλλον όταν δεν διαθέτουν μίξερ ή πλυντήριο πιάτων για τα σκεύη που χρησιμοποιούνται σε πιο περίπλοκες συνταγές.
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης λύνει το πρόβλημα με μια βασιλόπιτα που χρησιμοποιεί μόνο απλά υλικά, γίνεται σε μια μπασίνα με ένα χτυπητήρι για αυγά και μια σπάτουλα (μαρίζ) και έχει πλούσια γεύση από την τρούφα σοκολάτας που περιέχει.
Υλικά:
330 γρ. αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αυγά, μεσαία
150 γρ. ηλιέλαιο
270 γρ. ζάχαρη
220 γρ. γιαούρτι
100 γρ. τρούφα σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το αλάτι για 2′.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε στο μπολ τη τρούφα σοκολάτας και το φλουρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24-26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 40′-45′.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με άχνη.
Δείτε την παρασκευή της βασιλόπιτας βήμα – βήμα:
πηγή: ieidiseis.gr