Μια παρέμβαση του κ. Χ. Γκοβεδάρου με πολλούς αποδέκτες.
Προχθές, ο Αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων κ. Χαρίσιος Γκοβεδάρος έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook την παρακάτω ανάρτηση:

«Εχθές δεν πρόλαβα να λάβω το λόγο-παρότι τον ζήτησα-στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όμως είναι σαφές ότι δε γίναμε σοφότεροι από τη χθεσινή παρουσίαση των ειδικών πολεοδομικών σχεδίων για τα λιγνιτικά πεδία Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου-Αχλάδας, με το μέλλον να παραμένει δυσοίωνο για την περιοχή.
Η μεν ΔΕΗ επενδύει σε ΑΠΕ, η δε Μετάβαση Α.Ε. δίδει εδάφη ως αντιπαροχή.
Ειπώθηκαν πλείστες φορές οι λέξεις “ιδιοκτησία” και “ενοίκιο”.
Καμία αναφορά για δωρεάν παραχώρηση γης ως κίνητρο για προσέλκυση επενδύσεων.
Καμία αναφορά για δωρεάν παραχώρηση γης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από ενεργειακές κοινότητες.
Καμία ουσιαστική αναφορά για επαναπόδοση εδαφών σε νέους αγρότες ή ακτήμονες, παρά μόνο ελάχιστων χιλιάδων στρεμμάτων.
Καμία εξήγηση γιατί δεν υπάρχει χωροταξικό ΑΠΕ εδώ και τέσσερα χρόνια.
Καμία εξήγηση γιατί δεν είναι συμμέτοχο στα ειδικά πολεοδομικά σχέδια το εξαιρετικό τοπικό επιστημονικό δυναμικό και οι φορείς π.χ. τα επιμελητήρια.
Καμία αναφορά στο Σιδηρόδρομο που ΙΣΩΣ έρθει μετά το 2044, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Αθηνών.
Ορισμένοι εκτός της περιοχής ίσως δεν έχουν νιώσει λόγω απόστασης, ότι η περιοχή δε βιώνει κανονικές συνθήκες, αλλά ειδικές έως οριακές.
Δε γίνεται την ώρα που στενάζει ο τόπος, το κυρίως μέλημα της ΔΕΗ αλλά και της Μετάβασης Α.Ε. να είναι το μέγιστο κέρδος.
Για αρχή αντί για όλα αυτά, ας αναληφθούν επιτέλους οι υποχρεώσεις των αποκαταστάσεων εδαφών και μετέπειτα η αντικατάσταση των λέξεων “ιδιοκτησία” και “ενοικίο” από τη “δωρεάν παραχώρηση” και “επαναπόδοση”…»
***
Την ανάρτηση του αναπαρήγαγαν όλα, σχεδόν, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς με ένα σύνολο 221 λέξεων ο κ. Γκοβεδάρος κατάφερε να περιγράψει κάποια από τα μείζονα προβλήματα της περιοχής, από την εξέλιξη των οποίων θα κριθεί και το μέλλον της.

Εκτίμηση πολλών είναι πως τα όσα αναφέρει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, τα οποία είναι γνωστά στην περιοχή μας, στέλνουν ένα μήνυμα όχι μόνο προς τη ΔΕΗ και τη Μετάβαση Α.Ε., αλλά και προς το πολιτικό προσωπικό, εντός και εκτός των συνόρων της Περιφέρειας μας.

Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν πολλοί και μάλλον έχουν δίκιο, για να λυθούν πολλά απ’ αυτά τα θέματα καθοριστικό ρόλο θα παίξει η ύπαρξη πολιτικής βούλησης που θα οδηγήσει και στην ανάλογη πολιτική πρωτοβουλία- παρέμβαση.
***
Θα πιάσει άραγε τόπο αυτή η δημόσια τοποθέτηση του κ. Γκοβεδάρου;
Μακάρι…

Η γιαγιά απ’ το Βόλο που δείχνει το δρόμο για την αντιμετώπιση των απατεώνων!
Χθες στο e-ptolemeos.gr δημοσιεύτηκε η εξής είδηση:
«Μετά την πρωτοφανή απάτη που διαπράχθηκε στην Κοζάνη πριν λίγες ημέρες, εις βάρος μιας ηλικιωμένης, τον μάστορά τους φαίνεται να βρήκαν τρεις επιτήδειοι στον Βόλο, όταν η γιαγιά που προσπάθησαν να εξαπατήσουν αποδείχτηκε πολύ ξύπνια για να πέσει στα δίχτυα τους.

Η «σούπερ» γιαγιά περίμενε τους δράστες στο σπίτι με μια σακούλα γεμάτη… χαρτιά, όπου επενέβη η αστυνομία και τους συνέλαβε.
Η 79χρονη γυναίκα από τον Αλμυρό του Βόλου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που προσποιήθηκε τον αστυνομικό ενημερώνοντάς την ότι το παιδί της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και για να τον βοηθήσει θα πρέπει να του δώσει κάποια χρήματα.»
***
Το καθοριστικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή ήταν πως «…όταν την κάλεσαν στο τηλέφωνο για να της ζητήσουν τα χρήματα, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει τα 70.000 ευρώ. Μόλις κλείστηκε η συμφωνία, στη συνέχεια η ηλικιωμένη κάλεσε την αστυνομία.
Οι τρεις δράστες έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν τη σακούλα με τα χρήματα, που ήταν… χαρτιά, καθώς η αστυνομία ήταν εκεί και τους πέρασε χειροπέδες.»
***
Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η 79χρονη στο Βόλο μπορεί ν’ αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τόσους άλλους ηλικιωμένους οι οποίοι συχνά πυκνά δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις από απατεώνες και αρκετοί απ’ αυτούς, δυστυχώς, γίνονται και θύματα τους προσφέροντας τους σημαντικά ποσά.
Το κρίσιμο στις περιπτώσεις αυτές είναι να μπορείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο για όλους, ειδικά αν ακούσεις στο τηλέφωνο πως ένα πολύ κοντινό σου πρόσωπο έχει πάθει κάτι κακό ή κινδυνεύει να πάθει.

X