Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Έφη Μιχελάκη, Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μίλησε για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό αντίκτυπο εντός και εκτός κόμματος.

Κληθείς να σχολιάσει τι έχει αφήσει πίσω το συνέδριο, η κ. Μιχελάκη τόνισε μεταξύ άλλων πως όντως πέρασε πολλές δυσκολίες αλλά τις αφήνουν πίσω. Υπήρξαν δύο ήττες, η αποχώρησε του Αλέξη Τσίπρα, η διάσπαση και φτάνοντας στο συνέδριο είπε πως έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις και «τώρα προχωράμε μπροστά, με τον νέο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο προ πέντε μηνών «, λέγοντας πως ο κόσμος θα δει μια νέα εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος είναι η απάντηση στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, με ένα πρόγραμμα που επικαιροποιείται, είπε ακόμη, εκτιμώντας ότι το συνέδριο ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Προσέθεσε, μάλιστα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει ενωμένος προς τις εκλογές, λέγοντας πως η νέα θητεία του προέδρου ήταν γεμάτη προβλήματα που είχε να διαχειριστεί, μεταξύ αυτών και τη διάσπαση που δημιούργησε προβλήματα.

«Η Όλγα Γεροβασίλη έχει αποδείξει τις ικανότητές της. Όλα ήταν συμβολή στο δημοκρατικό διάλογο, με τα προβλήματα που κουβαλούσαμε, τα οποία λύθηκαν την τελευταία ημέρα, με στόχο να πάει ο τόπος μπροστά και με γνώμονα τις ευρωεκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πρέπει να δείξει τη δυναμική του και θα τη δείξει», σημείωσε επίσης, προσθέτοντας πως θα υπάρχει τεκμηριωμένο σχέδιο ακόμη και για τις εθνικές εκλογές.

Για τον Αλέξη Τσίπρα και κατά πόσο είναι εγγυητής της ενότητας, τη στιγμή που ζήτησε εκλογές και κατά πόσο είναι μια «μάχη γενεών και πλευρών», η κ. Μιχελάκη απάντησε πως υπάρχει σεβασμός απέναντι στον τέως πρόεδρο που αποχώρησε για κάτι νέο. «Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να έχει το περιθώριο να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να εμπνεύσει. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την Αριστερά κυβέρνηση. Όμως υπάρχει νέος πρόεδρος, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μπούμε σε διαδικασία αλλαγής προσώπων».

Για τον πρόεδρο του κόμματος, απάντησε πως ήρθε να βοηθήσει και ενέπνευσε κόσμο και πρέπει να τον αφήσουν να το αποδείξει, ενώ προσέθεσε πως τον Αλέξη Τσίπρα θα τον ακούσουν με σεβασμό όταν μιλήσει.

Για τα οργανωτικά του κόμματος και αν θα έρθουν εκλογές για τοπικές νομαρχιακές και κεντρική νομαρχιακή επιτροπή και ενδεχομένως για πολιτική γραμματεία, απάντησε πως οι εκλογές για κεντρική επιτροπή δεν θα γίνουν και για τα υπόλοιπα όργανα θα υπάρξουν ενημερώσεις.

Τέλος, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αν θα συμμετάσχει στο Ευρωψηφοδέλτιο, λέγοντας πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για όλο το Ευρωψηφοδέλτιο.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X