Το Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων, Καφετεριών, Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων ανακοίνωσε κάποιες σημαντικές επεξηγήσεις για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους τομείς της εστίασης, των ξενοδοχείων και των γυμναστηρίων, αναφέροντας τα εξής:

«Περιθώριο 9 ημερών έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και της βιομηχανίας, προκειμένου να θέσουν σε πλήρη λειτουργία την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Εξαιρούνται, ωστόσο, η εστίαση – ξενοδοχειακός κλάδος – γυμναστήρια, στους οποίους η εφαρμογή θα αρχίσει πιλοτικά κατά το Σεπτέμβριο μήνα.

Σημαντικές επεξηγήσεις:
1. Εάν ο κύριος Κ.Α.Δ. σε έναν εργοδότη είναι ένας ο οποίος εντάσσεται στην εφαρμογή της κάρτας εργασίας και έχει υποκαταστήματα με δραστηριότητα (π.χ. ξενοδοχεία- εστίαση – γυμναστήρια) που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη, δεν υποχρεούται ο εργοδότης στην παρούσα φάση για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στα υποκαταστήματα του.
2. Εάν ο Κ.Α.Δ. υπάγεται σε υποχρεωτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, αλλά ο εργοδότης εκτελεί πολλές δραστηριότητες στον ίδιο χώρο εκ των οποίων μερικές δεν έχουν ακόμη υπαχθεί , τότε εξαιρείται από τη μη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας (π.χ. εάν ένα κατάστημα πουλάει ψωμί – καφέ – προϊόντα ζύμης και έχει, εκτός από το τμήμα πώλησης, τραπεζοκαθίσματα εξυπηρέτησης πελατών).
3. Εάν ο κύριος Κ.Α.Δ. μιας επιχείρησης εντάσσεται στην εφαρμογή ψηφιακής κάρτας, αλλά δεν παράγει οικονομική δραστηριότητα που αποδεικνύεται με το Ε3, τότε λαμβάνεται υπόψιν ο δευτερεύων Κ.Α.Δ. που αποτελεί την κυρίαρχη (κύρια) οικονομική δραστηριότητα.»

X