Φτάσαμε αισίως τους 4 υποψήφιους ευρωβουλευτές!
Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες είκοσι οκτώ ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών που θα διεκδικήσουν τον Ιούνιο την εκλογή τους.
Ανάμεσα στα ονόματα αυτά βρίσκεται και αυτό της κ. Πίστης Κρυσταλλίδου από την Πτολεμαΐδα, η οποία είναι Γραμματέας Εθελοντισμού του κυβερνώντος κόμματος.
Η ανακοίνωση ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν εδώ και μέρες για συμμετοχή της κ. Κρυσταλλίδου στο ψηφοδέλτιο της Ν. Δ.
***
Κάπως έτσι, φτάσαμε αισίως στις τέσσερις υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, καθώς είχαν ήδη ανακοινωθεί της κ. Όλγας Μαρκογιαννάκη με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, του πρώην Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη με το κόμμα ΚΟΣΜΟΣ, και του πρώην Δημάρχου Σερβίων- Βελβεντού κ. Αθανάσιου Κοσματόπουλου με το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Αν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη φορά που η Περιφερειακή μας ενότητα έχει τόσες υποψηφιότητες για την ευρωβουλή, οπότε μιλάμε για αριθμό- ρεκόρ.
Θα υπάρξει και άλλη ή άλλες;
Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί ή γραφτεί κάτι, αλλά δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε.

Η δυσκολία της εκλογής.
Είναι γνωστό πως ισχύει πάντα η ρήση ότι κανένας αγώνας δεν έχει χαθεί πριν καν δοθεί.
Ωστόσο, στο θέμα της εκλογής στην Ευρωβουλή υπάρχουν πολλές και αντικειμενικές δυσκολίες, οι οποίες δεν σχετίζονται άμεσα με την προσωπικότητα, την αξία και τις ικανότητες των διαφόρων υποψηφίων.
***
Από την ώρα που ψηφίζονται απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από την εκλογική περιφέρεια στην οποία ανήκουν, ο πήχης της εκλογής ανεβαίνει και ο καθοριστικός παράγοντας, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα, για να τον υπερβεί κάποιος είναι η αναγνωρισιμότητα σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας, αλλά και οι σχέσεις που μπορεί να έχει κάποιος με άλλες περιοχές.
Και καλώς ή κακώς, ειδικά το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας το έχουν προβεβλημένα και με πολυετή εμπειρία πολιτικά στελέχη (σ. σ. που διαθέτουν και σχέσεις με πολιτικά- κομματικά στελέχη πολλών περιοχών), ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και γενικώς διάσημοι ελέω, κυρίως, τηλεόρασης, άσχετα αν αυτή τη διασημότητα και την αναγνωρισιμότητα τους δεν την αξίζουν με βάση τα πραγματικά προσόντα και τις ικανότητες τους.
Έτσι, πολλά ικανά άτομα, δεν καταφέρνουν να πετύχουν την εκλογή τους, παρόλο που λόγω προσόντων και ικανοτήτων θα ήταν πολύ καλύτερες επιλογές και ίσως πετύχαιναν πολλά περισσότερα εκπροσωπώντας μας στην Ευρωβουλή.

Το… σκληρό πρόσωπο της πολιτικής.
Το σήμα που πιστοποιεί πως η Κοζάνη ανήκει πλέον στις κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης παρέλαβε προχθές στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος της κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης.
Σ’ αυτό αναφερόταν χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ του e-ptolemeos.gr με τίτλο “Το δούλεψε ο Μαλούτας, το πανηγύρισε με την ψυχή του ο Κοκκαλιάρης- Η Κοζάνη επίσημα στις κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης”, το οποίο σημείωνε ότι “…μπορεί ο Δήμαρχος Κοζάνης να το χάρηκε ιδιαίτερα, όπως δείχνουν τα χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, η λιτή ανακοίνωση του Δήμου μέσω social media δεν έκανε καμία αναφορά στην πρώην Δημοτική αρχή αλλά «στις διαχρονικές προσπάθειες του Δήμου Κοζάνης, στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την υιοθέτηση καθαρών ενεργειακών πολιτικών».”
***
Αυτό είναι, δυστυχώς, το… σκληρό πρόσωπο της πολιτικής, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που οι επόμενοι απολαμβάνουν τους καρπούς των προηγούμενων, κάτι που συνέβη και στην ανάδειξη της Κοζάνης ως κλιματικά ουδέτερης πόλης.
Πάντως ο κ. Κοκκαλιάρης έχει χρόνο και τρόπο για να δείξει πως αναγνωρίζει τη συμβολή του προκατόχου του στην απόκτηση αυτού του σήματος.
Μπορεί να τον καλέσει ακόμα και να δώσουν μια συνέντευξη τύπου μαζί, για να αναφερθούν στο θέμα αυτό από κοινού, καθώς ο ένας το προετοίμασε και ο άλλος θα το συνεχίσει.
Μόνο κερδισμένος θα βγει από μια τέτοια κίνηση…

Ένταση και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο!
Με ένταση και λεκτικές αντιπαραθέσεις άρχισε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 21 Μαρτίου.
Η κατάσταση ήταν σαφώς ηπιότερη σε σχέση με προηγούμενες φορές, αλλά και πάλι ανέβηκαν κάπως οι τόνοι, χωρίς όμως να έχουμε αποχωρήσεις Περιφερειακών Συμβούλων και παρατάξεων όπως συνέβη την προηγούμενη φορά.
***
Τι μένει απ’ όλα αυτά;
Η διαπίστωση πως εφόσον αποφασίσουν όλοι να κάνουν έστω ένα μικρό βήμα πίσω τότε πιο εύκολα και πιο γρήγορα θα εκτονώνεται η όποια ένταση δημιουργείται, και το κυριότερο, θα αποφεύγουν και την τζάμπα σύγχυση όσοι εμπλέκονται στις διάφορες διενέξεις.
Κέρδος θα είναι για όλους…

X