Η πόλη μας, πνευματικό χωνευτήρι, πολλές φορές έχει να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και πνευματικές δράσεις, που αναδεικνύουν τις υψηλές αναζητήσεις των πολιτών της Πτολεμαΐδας.

Πρόσφατα το Νεφρολογικό Τμήμα με την ξεχωριστή δουλειά όλων τους και κυρίως της διεύθυνσής του, κ. Δέσποινας Καρασαββίδου, Αναπληρούσα του Διοικητή ως Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, συντέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Καλεσμένοι επιστήμονες, γιατροί πολλών ειδικοτήτων, από πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τμήματος για να καταθέσουν τις απόψεις τους όσον αφορά τη μελέτη του εγκεφάλου – νεφρού και να ευαισθητοποιήσουν τη νεφρολογική κοινότητα και το κοινό.

Η κ. Δ. Καρασαββίδου, πρόεδρος της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους που παραβρέθηκαν στο σεμινάριο με την ευχή για καλή διαμονή στη φιλόξενη πόλη της Πτολεμαΐδας.

Οι οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές, που συγκροτήθηκαν με την προεδρία της κ. Δέσποινας Καρασαββίδου, ανέλυσαν όλα τα θέματα για τις νεότερες εξελίξεις στη χρόνια Νεφρική Νόσο,καθώς και για τον εγκέφαλο – νεφρό, την πρώτη μέρα του συνεδρίου, ενώ τη δεύτερη μέρα, Σάββατο ανέλυσαν τη Γνωσιακή Δυσλειτουργία και ΧΝΝ καθώς και τη Γνωσιακή Λειτουργία στην Έξω νεφρική Κάθαρση

Σε όλα τα θέματα έγιναν συζητήσεις, ενώ τέθηκαν ερωτήσεις, απορίες, τοποθετήσεις.

Η φιλόξενη διάθεση των διοργανωτών αναδείχτηκε με τα πλούσια καφέ και κεράσματα προς τους καλεσμένους.

Η Πτολεμαΐδα με τους πολιτιστικούς και επιστημονικούς συλλόγους της προπορεύεται έναντι πολλών άλλων πόλεων, δίνοντας χαρά συνδυασμένη με γνώση σε ποικίλα θέματα.
Συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Είθε οι σύλλογοι και φορείς του τόπου μας να δραστηριοποιούνται ακολουθώντας το καλό παράδειγμα των Νεφρολόγων.

Τους ανήκουν πολλά μπράβο!!!

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X