Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, για την ανακήρυξη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε επίτιμη δημότη Φλώρινας.

Αναλυτικά η εισήγηση του κ. Δημάρχου:
“Ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Φλώρινας και του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, ο Δήμος μας έχει την ύψιστη τιμή και τη μεγάλη χαρά να υποδεχθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα παραστεί σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Φλώρινας, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024.
Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποτελεί ζωντανό εκφραστή της εθνικής ενότητας, της συνέχειας της Πολιτείας, της πίστης των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς, της ομοψυχίας, αλλά και που αναδεικνύει τη σημασία της ακριτικής Ελλάδας, ενέχει ισχυρό συμβολισμό.

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

Έτσι, σε ένδειξη ύψιστης τιμής και αναγνώρισης των εξαιρετικών υπηρεσιών που προσφέρει στο κορυφαίο Πολιτειακό Αξίωμα της χώρας μας, στο Ελληνικό Έθνος, στη Δημοκρατία, στην Κοινωνία, στην Παιδεία και στον Πολιτισμό της Πατρίδας μας, εισηγούμαι την Ανακήρυξη της Αυτής Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη Φλώρινας, την παράδοση σε αυτήν του Κλειδιού της πόλης και την επίδοση αναμνηστικού παπύρου με το ψήφισμα ανακήρυξης”.

Η Ανακήρυξη θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:30.

X