Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:30 επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής οι εθελοντές του Δήμου Εορδαίας από το πρόγραμμα «ΝΙΦΑΔΑ» για να παίξουν με τους μαθητές/τριες του σχολείου χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με τη εμψύχωση του Αϊ Βασίλη!

Οι πλούσιες σε περιεχόμενο εμπειρίες ενθουσίασαν τα παιδιά που συμμετείχαν με πολλή χαρά! Τη γιορτινή ημέρα ήρθε να συμπληρώσει και ο μπουφές με τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τη βοήθεια των μητέρων των μαθητών/τριών. Ευχαριστούμε θερμά τους όλο το επιτελείο της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Εορδαίας που τίμησε το σχολείο μας προσφέροντας το εξαιρετικό βιωματικό πρόγραμμα καθώς και τον Άι Βασίλη: Γιώργο Κασικτσή και τη Νιφάδα: Ελένη Ιωαννίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν οι Πρόεδροι του Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου, Βαγγέλης Σιχουνίδης και Παύλος Κουτουκλέρ. Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλους!

Τέτοιες εμπειρίες πρέπει να χαρίζουμε στα παιδιά μας γιατί σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευφυΐας των παιδιών και μελλοντικά θα μπορούν να βασιστούν σε αυτές για να προσπαθήσουν να λύσουν ένα πρόβλημα ή να αντιμετωπίσουν ένα συγκεκριμένο δίλημμα με μοναδικό τρόπο. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία των εμπειριών, τόσο πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν νέες συνδέσεις ικανές να κάνουν το άτομο να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται ως παιδί και ως ενήλικας αργότερα.

Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X