Θετικά νέα προκύπτουν σε συνέχεια συνάντησης των τοπικών φορέων της περιοχής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς μετά από σχετικές επαφές, το Μεταβατικό Ειρηνοδικείο Εορδαίας παραμένει στην περιοχή και μάλιστα αναβαθμίζεται σε Μεταβατικό Πρωτοδικείο Εορδαίας, ενώ θα μεταφερθεί σε νέο κτήριο.

Η όλη συζήτηση έγινε με αφορμή την πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναβαθμίζει στην δικαστικό χάρτη, ενώ παρόντες ήταν και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόθεση του υπουργείου είναι τα Ειρηνοδικεία να ενσωματωθούν σε ένα βαθμό και να γίνουν Πρωτοδικεία, ενώ κάποια εξ αυτών στη χώρα αναμένεται να κλείσουν.

Το ζητούμενο για την Εορδαία, όπως τόνισε στον «Π» ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης Χρήστος Δημητρόπουλος, είναι το τι θα γινόταν με το Μεταβατικό Ειρηνοδικείο Εορδαίας που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως μετά από όσες ενέργειες έγιναν από τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Δήμο Εορδαίας, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και τους βουλευτές (με τον Μιχάλη Παπαδόπουλο που παραβρέθηκε και στη σύσκεψη), η δικαστική αυτή δομή παραμένει στην περιοχή, γίνεται Μεταβατικό Πρωτοδικείο Εορδαίας και μάλιστα μεταφέρεται σε νέο κτήριο. Μετά και τη συνδρομή του δήμου Εορδαίας θα μεταφερθεί στον παλιό ΟΑΕΔ στην Πτολεμαΐδα, ενώ η περιφέρεια θα βάλει τα σχετικά κονδύλια που απαιτούνται σχετικά για τις όποιες αλλαγές χρειαστούν κτηριακά.

Μιλώντας στην εκπομπή του True Story Radio και την εκπομπή «Ζουν ανάμεσά μας» με τον Αντώνη Πουγαρίδη ο Μιχάλης Παπαδόπουλος Βουλευτής Ν. Κοζάνης – Πρ. Υπουργός, τόνισε πως στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση στην παροχή δικαιοσύνης στη χώρα προκειμένου να γίνει πιο λειτουργική.

Συγκεκριμένα για το Ειρηνοδικείο Εορδαίας, επεσήμανε ότι είχε ονομαστεί «μεταβατικό» και σήμερα δίνεται η δυνατότητα να παραμείνει και αναβαθμιστεί, προσθέτοντας πως: «Το Ειρηνοδικείο παραμένει, αλλάζει όνομα, ονομάζεται Πρωτοδικείο και αναβαθμίζεται. Όταν λέμε ότι κάτι είναι δίκαιο το προχωράμε. Με τη βοήθεια του Δημάρχου Εορδαίας και της Περιφέρειας θα μεταφερθεί σε νέο κτήριο και η Εορδαία κρατάει αυτά που κατέκτησε με κόπο και συνεχίζει να τα διατηρεί».

Ο κ. Παπαδόπουλος προσέθεσε πως στόχος του νέου χάρτη της δικαιοσύνης είναι η αναβάθμιση του έργου της δικαιοσύνης, ενώ αναμένεται και η σχετική κυβερνητική νομοθεσία που θα επιβεβαιώνει στην πράξη τα όσα θα γίνουν.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X