Το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), ως Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη EPALE θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 09:00, στο Αμφιθέατρο του κτηρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης, ενημερωτική ημερίδα με στόχο την παρουσίαση της πλατφόρμας EPALE, τους τρόπους λειτουργίας της καθώς και των δυνατοτήτων που μπορεί αυτή να προσφέρει στους χρήστες. Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα υλοποιηθεί και εκπαιδευτικό εργαστήριο για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Erasmus+ (Βασική Δράση 1 και 2).

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην στήριξη και ενημέρωση του εργατικού δυναμικού των περιοχών της Ελλάδας που τελούν σε καθεστώς απολιγνιτοποίησης, στην προετοιμασία τους για τη μετάβαση στη μετά-λιγνίτη εποχή, καθώς και στην παροχή ευκαιριών για την εκ νέου κατάρτιση και τον επαναπροσανατολισμό τους σε νέες δεξιότητες. Στην εκδήλωση δύνανται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων που έχουν άμεση επαφή με τους τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την EPALE στον παρακάτω σύνδεσμο: https://epale.ec.europa.eu/el/home-page

X