Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα παιχνίδια των προκριματικών του Nations League με την αναμέτρηση που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα αγώνων να είναι φυσικά της Εθνικής μας απέναντι στη Φινλανδία στο στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης».

Η Ελλάδα, αφού δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στοιχήματος και να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όταν και αποκλείστηκε από τη Γεωργία στα μπαράζ, τράβηξε χωριστούς δρόμους με τον Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός σίγουρα βελτίωσε την κατάσταση που παρέλαβε βάζοντας πολύ γερές βάσεις στην ομάδα έπειτα από αρκετά χρόνια. 

Πλέον, ο κοινά αποδεκτός από τους Έλληνες φιλάθλους, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καλείται να δώσει το κάτι παραπάνω και να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Μουντιάλ του 2026. 

Οι πρώτες κλήσεις του νέου προπονητή της Εθνικής δεν είχαν εκπλήξεις, ωστόσο έγινε  μία πολύ σημαντική προσθήκη, εκείνη του Χρήστου Ζαφείρη της Σπάρτα Πράγας. Ο 21χρονος μέσος επέλεξε να αγωνιστεί με την χώρα μας και αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από τη FIFA έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή, σε μία θέση που σίγουρα λείπει μία τόσο ποιοτική λύση.

Οι Φινλανδοί έχουν τον Μάρκου Κανέρβα στον πάγκο τους, ο οποίος συνεχίζει το έργο για 8η συνεχόμενη χρονιά. Αξιομνημόνευτη είναι η νίκη τους στα πλαίσια του Nations League, το 2018 στο Ελσίνκι, με την οποία κατέκτησαν την κορυφή του ομίλου και άφησαν τους διεθνείς μας εκτός συνέχειας.

Η «γαλανόλευκη» από τότε έχει αλλάξει και φυσιολογικά θεωρείται φαβορί για την αποψινή αναμέτρηση. Θα στηρίξουμε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την επιλογή του 1+Over 1,5 σε απόδοση 2.20 στη Novibet.

X