Το κάτωθι ποίημα απευθύνεται στους εκτός Ελλάδος που επιθυμούν τον από την πρώτη φάση, φάση ομίλων, αποκλεισμό της Εθνικής Ομάδος Μπάσκετ της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισίου :

Φαρδιά-πλατιά καθόσουνα
στο δόλιο καναπέ σου.
Για συντριβή της Εθνικής
μας έκανες τις ευχές σου!

Ξέρεις τι είναι, αλήθεια,
για εμάς η ΕΘΝΙΚΗ;
Πώς απ΄ τις ήττες μπόρεσες
να νιώσεις ΗΔΟΝΗ;

Πώς άντεχες που έβλεπες
αυτήν αιμορραγούσα,
στις μάχες της ηττώμενη
κι ηρωικά θανούσα;

Η Εθνική μας Ομάδα Μπάσκετ, παρά τις δύο οδυνηρές ήττες της, από Καναδά και Ισπανία, θα ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, θα νικήσει πανηγυρικά αύριο, 2-8-2024, την σπουδαία ομάδα της Αυστραλίας, θα κατακτήσει την δεύτερη θέση στον όμιλό της, θα διασταυρωθεί στα προημιτελικά με την εξαιρετική ομάδα του εξωγήινου Γουεμπανιάμα, δηλ. την Γαλλία, την οποία θα κερδίσει, και θα βρεθεί στη χρυσή τετράδα για διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Η Εθνική Ομάδα μας έχει συνοχή, είναι συμπαγής, παλεύει με νύχια και με δόντια και στις καρδιές μας έχει ήδη κερδίσει μετάλλιο. Οι Λατίνοι έλεγαν : «Dente lupus, cornu taurus petit» (=Με τα δόντια ο λύκος, με τα κέρατα ο ταύρος επιτίθεται).

Ο ακούραστος εργάτης και μαχητής της Εθνικής μας Νικ Καλάθης, παρά τα σπασμένα του πλευρά- φιλοδώρημα από τον αγώνα με την Ισπανία-βλέποντας την σοβαρότητα του επικείμενου παιχνιδιού με την Αυστραλία, θα την ενισχύσει με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις του!

Ο Γιάννης μάχεται λυσσαλέα για τα εθνικά χρώματα και τον θαυμάζει ολόκληρη η παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Ο προπονητής της Αυστραλίας, με την οποία θα αγωνιστούμε αύριο, Μπράϊαν Γκούριαν, και ο προπονητής της Ισπανίας Σέρτζιο Σκαριόλο υποκλίθηκαν στον Γιάννη Αντετονκούμπο. Ο πρώτος τόνισε : «Ο Γιάννης είναι ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο». Ο δεύτερος δήλωσε : « Ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της Εθνικής μας είναι ζηλωτοί (=αξιοθαύμαστοι).

Η Εθνική μας ομάδα, και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, θα πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο κορμό, με προσθήκη των Θανάση και Κώστα Αντετονκούμπο και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, στα προκριματικά και τελικά των επόμενων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και στα προκριματικά και τελικά των επόμενων παγκοσμίων πρωταθλημάτων. 1-8-2024

X