Είδος πολυτελείας το αγαπημένο και παραδοσιακό σουβλάκι: Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του στα χρόνια

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για τον Έλληνα αλλά και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, μοιάζει πια να είναι είδος πολυτελείας. Το σουβλάκι, ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας τυλιχτό, γίνεται όλο και πιο ακριβό, με ορισμένα σουβλατζίδικα να το χρεώνουν κάτι λιγότερο από 5 ευρώ.

Οι συνεχείς αυξήσεις στο κόστος παραγωγής του και τα εξωφρενικά ενοίκια που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων φτάνουν την τιμή ενός μόνο τυλιχτού να κυμαίνεται από 3,30-4,50 ευρώ.

Πριν μερικά χρόνια και ιδιαίτερα πριν την περίοδο του COVID-19, το σουβλάκι δεν ξεπερνούσε τα 3 ευρώ. Όμως, οι συνεχείς ανατιμήσεις τον προϊόντων αλλά και η αυξανόμενη ακρίβεια έχει αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να διπλασιάσουν την τιμή του.

Η μεγάλη διαφορά στο κόστος έχει να κάνει και με τις υπηρεσίες. Ένα σουβλάκι στο χέρι μπορεί να κοστίζει μέχρι και ένα ευρώ λιγότερο από το να το απολαύσεις στο μαγαζί, όπου χρεώνεται και η υπηρεσία της εξυπηρέτησης.

Οι λόγοι της αύξησης
Σε ρεπορτάζ της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι αναγκάζονται να αυξάνουν συνεχώς τις τιμές, καθώς οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες είναι συνεχείς, ενώ και το ρεύμα παραμένει «βραχνάς» για εκείνους.

Η κυρία Κοντογιάννη, ιδιοκτήτρια επιχείρησης που εδώ και χρόνια πουλάει σουβλάκια δήλωσε: «Έχουν ακριβύνει τα πάντα. Τα ενοίκια, το ρεύμα και το φυσικό αέριο, οι μισθοδοσίες έχουν φτάσει στο Θεό. Οι πρώτες ύλες έχουν πάρει έως 200% αύξηση».

«Το δίλημμα κάθε επιχειρηματία είναι ένα. Να κρατήσει χαμηλές τιμές ή να αυξήσει τις τιμές έτσι ώστε να έχει μία υποτυπώδη κερδοφορία και να μην έχει πελάτες;», τόνισε στη συνέχεια.

Πηγή: https://www.ethnos.gr

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματοδότηση έως 1.000.000 ευρώ για θερμοκήπια και στεγάστρα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι στο διαδικτυακό τόπο  https://www.agrotikianaptixi.gr/ και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του https://www.agrotikianaptixi.gr/prosklisi/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-tin-ypovoli-protaseon-stin-paremvasi-p3-73-2-9-ependyseis-gia-ton-eksygchronismo-kai-tin-kataskevi-thermokipion-kai-prospelasimon-stegastron-fytikis-paragogis-tou/  έχει αναρτηθεί η Πρόσκληση που αφορά

Read More »

3η Έκθεση Ιστορικών Οχημάτων Καστοριάς στις 5-6/7 – Ξεπέρασαν τις ογδόντα οι συμμετοχές

Η τρίτη επανάληψη της Έκθεσης Ιστορικών Οχημάτων Καστοριάς, στην οποία συμμετέχουν τόσο κλασικά όσο και youngtimers οχήματα, υπόσχεται να είναι πληρέστερη, εντυπωσιακότερη και απείρως πιο διασκεδαστική

Read More »

Αμύνταιο: Νέα ξενοδοχειακή μονάδα φιλοδοξεί να ανεγερθεί στον Άγιο Παντελεήμονα

Την απόφαση αξιοποίησης τμήματος δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα, για ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, έλαβε κατά πλειοψηφία μετά από εκτενή συζήτηση, το δημοτικό συμβούλιο

Read More »

Πέτη Πέρκα: Κυβερνητική υπόθεση και όχι εθνική υπόθεση το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή την κοινωνία, αλλά και χωρίς καμία διαβούλευση και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, η κυβέρνηση

Read More »
X