Με την Ελπίδα ότι θα δώσει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μία οικονομική “ανάσα” στην τοπική αγορά, σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι προετοιμασίες των Ζαχαροπλαστείων ,των Ανθοπωλείων και των Ειδών Δώρων της Πτολεμαΐδας , για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

“Αν και ξενόφερτη αυτή η γιορτή πρέπει να αποτελέσει μία τονωτική “ένεση” στο τοπικό εμπόριο ” ,επισήμανε η Άρτεμις Σιδηροπούλου μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας , η οποία στη συνέχεια ξενάγησε την κάμερα του e-ptolemeos στο χώρο του προσεγμένου Ζαχαροπλαστείου τους , παρουσία και του πατέρα της Γεωργίου Σιδηρόπουλου, “γκουρού” της Ζαχαροπλαστικής, όπου περιμένουν τους ερωτευμένους υπέροχα πολύχρωμα και πρωτότυπα γλυκίσματα και διάφορα είδη δώρων συνοδευόμενα από σοκολατένιες λιχουδιές , με θέμα τη γιορτή των Ερωτευμένων.

Επειδή όμως Άγιος Βαλεντίνος χωρίς λουλούδια δεν γίνεται, ένας ακόμα σταθμός του e-ptolemeos ήταν το Ανθοπωλείο “Ο Κήπος” της Βιβής Λιάμη , όπου μας περίμενε η εκπρόσωπός της , για να μας “ταξιδέψει” στον όμορφο κόσμο των λουλουδιών . Μικρά και μεγάλα μπουκέτα έξυπνες ανθοκατασκευές με κόκκινα μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς , πρωτότυπες ιδέες με πολύχρωμα άνθη , καθώς και άλλα είδη δώρων κυριαρχούν στους χώρους του Ανθοπωλείου αναμένοντας τους νεαρούς και μεγαλύτερους Βαλεντίνους!

Από το ρεπορτάζ μας όμως δεν λείπουν και οι όμορφες προτάσεις δώρων και ευχών αγάπης, από το Κατάστημα του Γεωργίου Συμεωνίδη . Η 14η Φεβρουαρίου παρόλο που πρόκειται για μία ξενόφερτη γιορτή , που δεν αναγνωρίζεται από την Ορθόδοξη Παράδοση , καθιερώθηκε να γιορτάζεται και στη χώρα μας , καθώς δίνει την ευκαιρία στους ερωτευμένους να εκφράσουν την αγάπη τους , στα πρόσωπα που επιθυμούν και που φυσικά πρέπει να γιορτάζεται πολλές φορές το χρόνο!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X