Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Δημήτρη Παρλάνη, Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Εορδαίας.

Αναφορικά με την υποχρέωση των επαγγελματιών που έχουν ταμειακή μηχανή, ο ίδιος αναφέρθηκε στο μητρώο POS που ήρθε για να μπει στη ζωή των επαγγελματιών. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να μπουν μέσα στο taxisnet με τους κωδικούς τους και να διαπιστώσουν αν οι πάροχοί του έχουν ανεβάσει τα σωστά στοιχεία του POS τους.

Αυτό χαρακτηρίζεται σημαντικής σημασίας, γιατί μέσα από το μητρώο η ΑΑΔΕ προσπαθεί να ελέγξει τις νόμιμες και παράνομες πληρωμές. Μετά την ημερομηνία αυτή η ΑΑΔΕ θα θεωρήσει ότι ο επαγγελματίας κάνει δεκτά ό,τι έχει ανεβάσει η τράπεζα στο taxisnet.

Ο κ. Παρλάνης επεσήμανε πως αυτή η δουλειά πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον επαγγελματία, με αυτό να είναι το πρώτο βήμα και το υπουργείο έχει διαμηνύσει πως μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του ‘24 θα πρέπει να έχουν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση προκειμένου να αποδώσει το μέτρο, ενώ αν κάποιος δεν δηλώσει σωστά το POS έχει πρόστιμο ως τις 10.000 ευρώ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X