Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, Σκηνοθέτη, ο οποίος και αναφέρθηκε στην βραβευμένη ταινία του “ΟΙ ΥΦΑΝΤΡΕΣ”.

Ειδικότερα, συνεχίζονται οι δράσεις του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, για τα ΝΗΜΑΤΑ, μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων στην περιοχή.

Τα ΝΗΜΑΤΑ του Φθινοπώρου ολοκληρώνονται μες στον Νοέμβρη με μια σειρά δράσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, θα προβάλει την Κυριακή 19/11 και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, την βραβευμένη ταινία του “ΟΙ ΥΦΑΝΤΡΕΣ” που αφορά στο “Σουηδικό”, το πρότυπο κέντρο υφαντικής που ίδρυσε το 1963 η σουηδική ανθρωπιστική οργάνωση ΙΜ στη Βλάστη και λειτούργησε για είκοσι πέντε χρόνια.

Αυτό το “διαπολιτισμικό εγχείρημα” έχει γράψει ο σκηνοθέτης “θα στηρίξει τις γυναίκες της κοινότητας, αλλά και αυτόν τον προικισμένο τόπο που δοκιμάστηκε σκληρά από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εγκατάλειψη”.

Να σημειωθεί πως η ταινία έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές όπου και αν προβλήθηκε, με τον σκηνοθέτη να κάνει λόγο για ένα ντοκιμαντέρ με ιστορικό χαρακτήρα, που καταγράφει μια πρωτότυπη για την Ελλάδα μορφή ενός κέντρου διαχείρισης όπως το Σουηδικό, δείχνοντας, το μέγεθος της ανθρώπινης εμπειρίας αλλά και με στόχο να δείξει γιατί μια τέτοια προσπάθεια δεν είχε συνέχεια και όπως σχετίζεται με τη σημερινή πραγματικότητα της πατρίδας μας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X