Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο True Story Radio τον Δημήτρη Καραδήμο, ορθοπεδικό και γιατρός στην ομάδα του Εορδαϊκού.

Η συζήτηση ξεκίνησε για τα εκλογικά αποτελέσματα και κατά πόσο έρχεται η αλλαγή σε επίπεδο προσώπων, απαντώντας πως στον κόσμο πάντα θα υπάρχει μια μορφή διχασμού, ωστόσο δεν υπάρχον πολλές ιδεολογικές αντιλήψεις και εντός της μιας υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση.

«Στις εκλογές επικρατεί οικογενειοκρατία ενώ υπάρχει και το απαράδεκτο για εμένα θέμα των σταυρομένων ψηφοδελτίων. Κάποιος που είναι ικανός και μιλάει θα βρει τον τρόπο να βρει, ο κόσμος θα το εκτιμήσει», είπε ακόμη.

Ερωτηθείς για το θέμα της υγείας και γιατί υπάρχει μεγάλη απροθυμία στους γιατρούς να κάνουν τα χαρτιά τους στα δημόσια νοσοκομεία, ο ίδιος απάντησε λέγοντας πως το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό και πρέπει να αναδιαμορφωθεί, ούτε σε επίπεδο συνθηκών εργασίας, ούτε σε επίπεδο μισθών ούτε σε επίπεδο διαρκούς εκπαίδευσης. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στα επαρχιακά νοσοκομεία, καθώς λειψανδρία υπάρχει στα επαρχιακά. Λείπουν πρόσωπα και ειδικότητες. Αυτό σημαίνει ότι στο Νοσοκομείο Φλώρινας εφημερεύουν οι βασικές ειδικότητες και όταν έρθει ένα πιο εξειδικευμένο περιστατικό πρέπει να διακομιστεί, από το ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού. «Ο διορισμός κάποιων ειδικευόμενων δεν λύνει το πρόβλημα. Δεν είναι θέμα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά κεντρικό», είπε επίσης.

Για τον νέο υγειονομικό χάρτη, απάντησε πως υπάρχουν κάποιες περιοχές (λχ Κρήτη) μεταβάλει τις ανάγκες της σε ιατρικό προσωπικό λόγω τουρισμού, σημείωσε ακόμη. «Τον ασθενή όταν τον πονάει τον νοιάζει να φύγει ο πόνος. Και εν μέσω covid όλοι κάναμε τη δουλειά κάποιων άλλων. Ο σχεδιασμός της υγείας πρέπει να ξεκινήσει από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, από την εκπαίδευση και πιστοποίηση, κέντρα υγείας, στελέχωση και σχεδιασμό.

Ερωτηθείς αν μπορεί σήμερα να λειτουργήσει λχ μια αεροδιακομιδή ασθενών αντί να απαιτούμε να υπάρχουν όλες οι κλινικές σε κάθε νοσοκομείο, ο ίδιος παρέθεσε τα προβλήματα σε αυτό το σενάριο, τονίζοντας πόσο εξυπηρετούν τα ευρωπαϊκά δίκτυα όπως η Εγνατία. «Προτού σχεδιάζουμε που θα πηγαίνει ο καθένας για την υγεία του πρέπει να δούμε πως θα πηγαίνει», είπε επίσης.

Τέλος μιλώντας για τον Εορδαϊκό και ποιο είναι σήμερα το κλίμα της ομάδα αλλά και ποιες είναι οι προσδοκίες, απάντησε πως «Στο εξω- αγωνιστικό κλίμα της διοίκησης είναι εδώ και χρόνια το ίδιο, είμαστε αποφασισμένοι, ενωμένοι και έχουμε όρεξη για δουλειά. Και στο αγωνιστικό υπάρχουν τα ίδια στοιχεία με όρεξη για δουλειά, αισιοδοξία και πολλά νέα παιδιά με πρόθεση η προσπάθεια να πετύχει και να την ακολουθήσει ο κόσμος. Στο γήπεδο το κλίμα είναι σχετικά καλό και θα θέλαμε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, ωστόσο η προσέλευση και η βοήθεια του κόσμου είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό μας κρατάει ικανοποιημένους».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X