Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Δήμητρα Καραγιάννη, Εκδότρια του Περιοδικού Παρέμβαση, η οποία αναφέρθηκε στην διημερίδα που έγινε με θέμα «Ο αναπτυξιακός ρόλος του Πολιτισμού στην εποχή της Μετάβασης».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτιστικό απόθεμα στην περιοχή, η ίδια αναφέρθηκε στο θέμα αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής λέγοντας πως η περιοχή έχει μεγάλες δυνατότητες και εν μέσω μετάβασης πρέπει η περιοχή να δει τι δυνατότητες έχει ώστε να αξιοποιήσει τα πολιτιστικά αποθέματα που έχει.

«Ο πολιτισμός μπορεί να λάμψει και μπορεί να λειτουργήσει προσθετικά. Στην διημερίδα πήραν μέρος πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν τον πολιτισμό σε βάθος, έπεσαν στο τραπέζι προτάσεις, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Για το κομμάτι του αρχαιολογικού αποθέματος της περιοχής, του οινοτουρισμού, το γεωπάρκο, τη βιομηχανική κληρονομιά. Είπαμε επίσης τι έκαναν άλλες χώρες που αξιοποίησαν πολύ δυναμικά την απολιγνιτοποίηση. Αλλά είπαμε και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και πως αξιοποιούνται, καθώς υπάρχουν αλλά δεν έχουμε αναζητήσει μέχρι τώρα διεξόδους στον πολιτισμό», τόνισε η ίδια μεταξύ άλλων.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X