Εισαγωγή

Στην ψηφιακή εποχή, υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες για να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που δεν είναι μόνο διασκεδαστικές αλλά είναι και πάνω από όλα δωρεάν. Μπορείτε να μάθετε νέες δεξιότητες, αλλά και να περάσετε το χρόνο σας δημιουργικά και να ψυχαγωγηθείτε με παιχνίδια και εικονικές περιηγήσεις. Το διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα επιλογών που ανταποκρίνονται σε όλα τα ενδιαφέροντα και τις ηλικίες. Για πάμε να τα δούμε λοιπόν.

Για όλες τις ηλικίες

1. Khan Academy – Προσφέροντας μια σειρά μαθημάτων από μαθηματικά, έως ιστορία της τέχνης, η Khan Academy είναι ιδανική για μαθητές όλων των ηλικιών που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους χωρίς κανένα κόστος.
2. Duolingo – Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν μια νέα γλώσσα, το Duolingo είναι μια διασκεδαστική και διαδραστική εφαρμογή, για να μάθετε μια νέα γλώσσα μέσω της προσέγγισής του που μοιάζει με παιχνίδι.
3. Coursera και Edx – Αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν δωρεάν μαθήματα από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο με διάφορα θέματα, όπως:

● Επιστήμη
● Μηχανική
● Ψυχολογία και άλλα.

Δημιουργιές και έργα DIY

1. Instructables – Μια φανταστική πηγή για τους λάτρεις του DIY, το Instructables προσφέρει καθοδήγηση και βήμα-προς-βήμα οδηγούς για το πώς να δημιουργήσετε οτιδήποτε, από τη διακόσμηση του σπιτιού σας μέχρι και πιο μεγάλες κατασκευές.
2. Doodle Art Alley – Αυτό το site είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε, αλλά και να δημιουργήσετε. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν σελίδες ζωγραφικής για όλες τις ηλικίες.

Γυμναστική και ευεξία

1. Yoga With Adriene – Η Adriene Mishler προσφέρει απλόχερα εκατοντάδες δωρεάν βίντεο γιόγκα στο κανάλι της στο YouTube, τα οποία απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα και καλύπτουν διάφορες πτυχές της γιόγκα από στάσεις, αναπνοές, αλλά και διαλογισμό.
2. Fitness Blender – Για όσους επιθυμούν να διατηρηθούν σε φόρμα στο σπίτι, το Fitness Blender παρέχει ένα ευρύ φάσμα δωρεάν βίντεο προπόνησης, από HIIT έως Pilates, κατάλληλα για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Παιχνίδια και ψυχαγωγία

1. Pogo – Αυτό το site προσφέρει μια ποικιλία δωρεάν online παιχνιδιών, από παιχνίδια με χαρτιά, επιτραπέζια παιχνίδια, δωρεαν φρουτακια χωρις λεφτα, έως και παιχνίδια με παζλ.

2. Steam Free to Play – Το Steam, μια δημοφιλής πλατφόρμα παιχνιδιών, διαθέτει ένα τμήμα αφιερωμένο σε δωρεάν παιχνίδια που μπορείτε να βρείτε και να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα ειδών για όλα τα γούστα.

Εικονικές περιηγήσεις

1. Google Arts & Culture – Θαυμάστε έργα τέχνης και μέρη παγκόσμιας κληρονομιάς από όλο τον κόσμο μέσω αυτής της καθηλωτικής πλατφόρμας.
2. National Geographic Virtual Tours – Γνωρίστε τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα και ιστορικά μνημεία του κόσμου μέσω των εικονικών περιηγήσεων του National Geographic.

Συμπέρασμα

Πλέον στο Online οικοσύστημα έχετε απεριόριστες δυνατότητες χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα. Το διαδίκτυο είναι ένας θησαυρός δωρεάν πηγών που παρέχουν ατελείωτες ευκαιρίες ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Είτε θέλετε να αναπτύξετε νέα skills και δεξιότητες είτε να παραμείνετε σε φόρμα ή απλώς να διασκεδάσετε, υπάρχει κάτι στο διαδίκτυο για όλους. Ανακαλύψτε αυτές τις δωρεάν δραστηριότητες και απολαύστε τις εμπειρίες που προσφέρουν χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα.

X