Διπλή δράση των Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 19/10: Καμπάνια Time To Move του Eurodesk & 18η “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα”

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) από το 2021 αποτελεί Εθνικό Πολλαπλασιαστή του Δικτύου Eurodesk και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει εκδήλωση και δράσεις για την προώθηση της καμπάνιας Time to Move 2024, για την ενημέρωση σχετικά με τον ρόλο και όραμα του Δικτύου Eurodesk, αλλά και τη γενικότερη πληροφόρηση των νέων σχετικά με ευκαιρίες σπουδών, εθελοντισμού και προγράμματα κινητικότητας στο εξωτερικό που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κεντρικό event θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτώβρη, στο Rivo All Day Cafe Bar, στις 19:00, όπου προγραμματίζουμε τη διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού party, με τίτλο: “Europe-party“. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναφερθούμε στις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει υλοποιήσει ο ΟΕΝΕΦ μέσω του Erasmus+ αλλά και μέσω του  European Solidarity Corps και παράλληλα θα βραβεύσουμε νέες και νέους, εθελοντές/ντριες και μέλη του ΟΕΝΕΦ, που έχουν συμμετάσχει σε σχέδια αλληλεγγύης, προγράμματα ανταλλαγής νέων καθώς και στην καμπάνια για τις Ευρωεκλογές, για τη συμμετοχή, στήριξη και εθελοντική συνεισφορά τους. Ακόμη οι νέες και νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι Kahoot, με missions και ερωτήσεις σχετικά με την καμπάνια Time to Move, το DiscoverEU, τα προγράμματα κινητικότητας νεολαίας Erasmus+ & European Solidarity Corps αλλά και να μάθουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας, για τις πολιτικές, προγράμματα, αξίες της ΕΕ αλλά και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Δικτύου Eurodesk.

Στη συνέχεια, στις 21:30 το ίδιο βράδυ, στην ίδια τοποθεσία, η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ)Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν δράση στο πλαίσιο της 18ης «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα». Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη και συνεργασία διαφόρων φορέων ώστε να ενημερώσει για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και για την ιδέα του Οδηγού της Παρέας. Οι εθελοντές/ντριες του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας καθώς και το ΔΣ της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας θα βρίσκονται έξω από το Rivo All Day Cafe Bar (Ταγματάρχου Φουλεδάκη, Φλώρινα), το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στις 21:30, προκειμένου να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία και κυρίως τους νέους/νέες για το πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώνουμε αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάνουμε το τιμόνι, ακολουθώντας το μότο «όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει: ο οδηγός της παρέας!».

 

Οι Νέοι Μπροστά!

Μείνετε συντονισμένοι/νες!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή: https://shorturl.at/lyOR3

 

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Καταψηφίσαμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία για την Τηλεθέρμανση  

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας που έγινε την Πέμπτη 17/10 με θέμα την λειτουργία της

Read More »

“Μην τα ξαναλέμε” – Ραδιοφωνικό ένθετο στην εκπομπή “Ζουν Ανάμεσά μας” με τους Αντώνη Πουγαρίδη και Βασίλη Σκουλάκη (18/10/24)

Εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή 18/10, το νέο ραδιοφωνικό ένθετο της εκπομπής “Ζουν Ανάμεσά μας” με τον Αντώνη Πουγαρίδη, που φιλοξενεί τον Βασίλη Σκουλάκη, HR της KEYVOTO,

Read More »
X