Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε σημεία λιανικής και στα σουπερμάρκετ, αλλά και σε πύλες εισόδου στη χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποτελέσματα αυτών των ελέγχων σε σουπερμάρκετ είναι η επιβολή προστίμων σε 12 επιχειρήσεις, ενώ σε ακόμα 300 έχουν επιδοθεί συστάσεις, πριν την επιβολή προστίμων. Επίσης, εντός του Μαρτίου αναμένεται να επιδοθούν πρόστιμα σε ακόμη 16 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, από 18 Ιανουαρίου έως 3 Μαρτίου, στα σημεία λιανεμπορίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, έχουν πραγματοποιηθεί 84 έλεγχοι από όπου έχουν σταλεί προς ανάλυση 175 δείγματα, εκ των οποίων 103 έχουν αποσταλεί για εργαστηριακή ανάλυση στο ΓΧΚ και 72 στα εργαστήρια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Για τη σήμανση ετικέτας έχουν συλλεχθεί 267 δείγματα και έχουν αποσταλεί σε ΕΦΕΤ (32 για ΦΕΤΑ, 113, λοιπά τυριά, 51 γάλα, 64 γιαούρτι, 3 αριάνη, 3 Κεφίρ και 1 κρέμα) και 30 στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (7 ΦΕΤΑ, 16 για κίτρινα τυριά, 3 για γάλα, 1 για επιδόρπιο γιαουρτιού, 1 για γιαούρτι και 2 για κεφίρ).

Όπως αναφέρεται στον πίνακα: Διοικητικές κυρώσεις έπεσαν σε επιχείρηση της Κοζάνης και συγκεκριμένα στην επιχείρηση “Γάλατα Κοζάνης ΙΚΕ – Γάλατα Κοζάνης ΑΥΓΗ”, όπου και επιβλήθηκε πρόστιμο 91,920 ευρώ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X