Την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του για δικαίωση των καταθετών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να τους αποδοθούν άμεσα τα χρήματά τους εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ο Άρειος Πάγος, δίνοντας τέλος σε μια μακροχρόνια και σκληρή δικαστική διαμάχη.

Οι περίπου 176 καταθέτες που δικαιώθηκαν με τη συγκεκριμένη απόφαση και οι περισσότεροι από 200, καθώς εκκρεμούν ανάλογες υποθέσεις σε άλλα τμήματα του Αρείου Πάγου, δικαιούνται πλέον την απόδοση ενός ποσού γύρω στα 1,8εκ. ευρώ τα οποία αποτελούσαν προσωπικές τους καταθέσεις, αλλά είχαν θεωρηθεί αρχικώς επενδυτικά προϊόντα και στη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Η νομική ομάδα που έτρεξε από την αρχή την υπόθεση είχε κερδίσει από το 2014 όλες τις δικαστικές αποφάσεις, είχε καταφέρει να δεσμεύσει το ποσό με ασφαλιστικά μέτρα και πλέον Τράπεζα της Ελλάδας και εκκαθαρίστρια της Συνεταιριστικής οφείλουν να τρέξουν άμεσα τη διαδικασία για την κατάθεση των χρημάτων στους δικαιούχους,.

Υπενθυμίζεται πως η άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας ανακλήθηκε το 2013, με την τότε διοίκηση να αποδεικνύεται πως είχε μετατρέψει μέρος των καταθέσεων σε μετοχικό κεφάλαιο, οι αποφάσεις όμως της δικαιοσύνης έδωσαν την οριστική απάντηση:

«Ήταν μια σφοδρή αντιδικία η οποία κράτησε 11 χρόνια και είχε να κάνει με πολλούς φορείς του Δημοσίου. Πρέπει πλέον να πάρουν γρήγορα τα χρήματά τους», τόνισε ο δικηγόρος Ζήσης Βρίκος ο οποίος άνηκε στην νομική ομάδα που υπερασπίστηκε τους καταθέτες.

Η νομική ομάδα κινείται ήδη προς την κατεύθυνση να τρέξουν άμεσα όλες οι διαδικασίες, ενώ όπως ενημέρωσε ο Σπύρος Μπαλατσούκας, το θέμα θα φτάσει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση το επόμενο διάστημα:

«Μια σκληρή μάχη η οποία κατέληξε σε μία σημαντική παραδοχή από τον Άρειο Πάγο», υποστήριξε.

Οι δύο νομικοί ευχαρίστησαν τον εκλιπόντα Γιώργο Φίσκα, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία δικαίωσης των καταθετών, αλλά και τους ίδιους τους καταθέτες που εμπιστεύτηκαν όλες τις ενέργειες παρά την μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια.

.

 

X