Τη διεκδίκηση ηλεκτρικού χώρου για τους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ως πρωτοβουλία της Περιφέρειας ο Γιώργος Αμανατίδης, σε συνάντηση την οποία είχε με αγρότες του μπλόκου το οποίο έχει στηθεί έξω από το κτίριο διοίκησης στη ΖΕΠ.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους αγρότες για τις συναντήσεις του στην Αθήνα και τόνισε πως προτεραιότητα είναι η διεκδίκηση του ηλεκτρικού χώρου 2Mhw για τους αγρότες, ζήτημα το οποίο είχε κατατεθεί και ως πρόταση στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παράλληλα τους ενημέρωσε πως τη Δευτέρα υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, για το ενδεχόμενο παρουσίας του στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στο αίτημα για συμμετοχή του πρωτογενή τομέα στο πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Στη συζήτηση η οποία διεξήχθη παρουσία όλων των αγροτών οι οποίοι βρισκόταν στο σημείο (20-25 άτομα) άνοιξαν ζητήματα και για το χωροταξικό των ΑΠΕ, τα εδάφη της ΔΕΗ και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και της προσπάθειας για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.

Οι αγρότες ζήτησαν τα «λόγια να γίνουν πράξεις» και η απόφασή τους είναι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι και την πανελλαδική κινητοποίηση της Τρίτης στην Αθήνα, όπου και θα επανεξεταστεί η στάση τους.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X