Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου ασκήθηκε εις βάρος της 41χρονης γιαγιάς η οποία έχασε από τα μάτια της την εγγονή της, ηλικίας 2,5 ετών, που βρέθηκε να περιφέρεται μόνη της, στην πλατεία Επταλόφου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Το αβάπτιστο κοριτσάκι έφυγε από το σπίτι, όπου διέμενε με άλλους συγγενείς του, στους Αμπελόκηπους και εντοπίστηκε από έναν διανομέα ο οποίος το παρέδωσε στην αστυνομία.

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αμπελόκηπων – Μενεμένης, στη συνέχεια, συνέλαβαν τη γιαγιά του παιδιού που ήταν η κηδεμόνας του. Η γυναίκα σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως η οποία της απήγγειλε κατηγορία και την παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ζήτησε και πήρε, όμως, τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισης της ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτηση της.

Ο διανομέας που βρήκε το παιδί κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι στις 2.25 της 22ας Αυγούστου ενώ βρισκόταν με όχημα της εργασίας του στην πλατεία Επταλόφου εντόπισε το νήπιο να περιφέρεται χωρίς να υπάρχει κάποιος κηδεμόνας μαζί του. «Αφού το πλησίασα, άρχισα να του μιλάω και το ρώτησα που είναι οι γονείς του. Αυτό μου χαμογέλασε αλλά δεν μιλούσε» ανέφερε ο 42χρονος στους αστυνομικούς. Ακόμη πρόσθεσε ότι προσπάθησε να αναζητήσει κάποιον κηδεμόνα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα ενώ στη συνέχεια το μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα όπου το παρέδωσε.

Η κατηγορούμενη στην κατάθεση της προς την αστυνομία ισχυρίστηκε ότι βγήκε από την ισόγεια κατοικία της, για λίγο, καθώς πήγε σε παρακείμενο κατάστημα προκειμένου να αγοράσει γάλα για την μικρή. «Το παιδί κοιμόταν με την 28χρονη ανιψιά μου και δεν κατάλαβα πως έφυγε» είπε ενώ ζήτησε συγγνώμη. Ακόμη, επισήμανε ότι το παιδί διαμένει μαζί της στο σπίτι γιατί η μητέρα του βρίσκεται στη Λάρισα για μια δουλειά.

Στις 3.50 τα ξημερώματα της ίδιας μέρας οι αστυνομικοί παρέδωσαν τον ανήλικο παιδί στον 20χρονο αδελφό της κατηγορούμενης, ενώ σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της.

Πηγή: https://www.grtimes.gr

X