Μια σημαντική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας στην τελευταία του συνεδρίαση, δίνοντας τη δυνατότητα σε καταναλωτές τηλεθέρμανσης που διέμεναν σε πολυκατοικίες στις οποίες λόγω οφειλών των υπολοίπων ενοίκων δεν δικαιούνταν θέρμανση, να προχωρούν στην χρήση ιδιωτικού πίνακα τηλεθέρμανσης σε κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής. Αυτό θα γίνεται με απόφαση της πλειοψηφίας των ενοίκων της οικοδομής.

Αυτό δίνεται λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα ενοίκων οικοδομών που λόγω οφειλών ενοικιαστών δημιουργούσαν πρόβλημα στην ομαλή παροχή τηλεθέρμανσης για όλους τους ενοίκους. Για να διεκδικούσε κάποιος αυτονομία μέχρι σήμερα θα έπρεπε να συναινούσε το σύνολο των ενοίκων (στο 100%) ενώ με τη νέα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΤΗΠ χρειάζεται πλέον το 50 συν 1%.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, για την χρήση ιδιωτικού πίνακα Τηλεθέρμανσης σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής χρειάζεται να δοθεί μπροστά το 30% του ποσού ως προκαταβολή και το υπόλοιπο κόστος καταμερίζεται σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Όσοι περισσότεροι αιτηθούν και ζητήσουν να μπει ο ιδιωτικός πίνακας τηλεθέρμανσης, τόσο το καλύτερο καλώς θα επιμερίζεται το κόστος εγκατάστασης για το παράρτημα του υποσταθμού, ενώ δίνεται η δυνατότητα έκδοσης ατομικού λογαριασμού θέρμανσης  με ατομικά θερμιδόμετρα.

Οι εν λόγω αιτήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου, σημειώνουν στελέχη της ΔΕΤΗΠ, ώστε να είναι έτοιμοι για τη νέα θερμιδική περίοδο.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X