Ο Δήμος Εορδαίας προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του  Δημότη & της Επιχείρησης.

Μάλιστα το σχετικό έγγραφο αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ενώ η καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής των υποψηφιοτήτων προσδιορίζεται με την έκδοση σχετικής πρόσκλησης για τη διεξαγωγή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με σχετικό θέμα.

Αρμοδιότητες Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης

Οι αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 77 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 είναι :

• Η Διαμεσολάβηση – Διερεύνηση καταγγελιών . Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Ν.3852/2010 πρόκειται για νέο θεσμό εσωτερικής διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Ο.Τ.Α., για την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης. Ο συμπαραστάτης έχει ως αποστολή, πέραν από την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση του δημάρχου και άλλων αιρετών οργάνων του δήμου από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών.

• Η Δημοσίευση ετήσιας έκθεσης. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. (παρ. 5 άρθρο 77 Ν.3852/2010 -ΦΕΚ 87/Α/2010)

• Η Υποβολή ειδικών προτάσεων. Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της 2 ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει, συνήθως μέσω των αναφορών που υποβάλλονται αλλά και με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο. (παρ.5 άρθρο 77 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) (ΥΠ.ΕΣ. εγκ.1/661/07.01.2020)

X