Έντεκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 8 Απριλίου προς Τρίτη 9 2024, στις 12.11 ακριβώς, στο e-ptolemeos.gr δημοσιεύτηκε είδηση με τίτλο «Βούλγαρος οδηγός νταλίκας εγκλωβίστηκε στο κέντρο της Κοζάνης- Μπήκε ανάποδα στην οδό Τράντα».

Η είδηση που συνοδευόταν και από τις ανάλογες φωτογραφίες έλεγε πως «Χαμένος στη… μετάφραση βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας Βούλγαρος οδηγός νταλίκας, ο οποίος παραλίγο να προκαλέσει κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Κοζάνης.

Ο οδηγός του μεγάλου οχήματος έμπλεξε, για άγνωστο λόγο μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης και από την οδό Παύλου Μελά έστριψε δεξιά στο ύψος της Τράντα, κίνηση που απαγορεύεται βάση της κυκλοφορίας που ισχύει.

Το περιστατικό ευτυχώς συνέβη περίπου στις 11 το βράδυ, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα μειωμένη και άνδρες της τροχαίας να επεμβαίνουν άμεσα ώστε να απεγκλωβίσουν τον… χαμένο οδηγό.»

***

Θεωρητικά και φυσιολογικά ένα γεγονός σαν αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε οδηγό.

Παρόλο που τα σήματα κυκλοφορίας είναι τα ίδια και ισχύουν σε όλο τον κόσμο, δεν θέλει και πολύ να γίνει ένα μπέρδεμα και ειδικά μέσα στη νύχτα.

Ναι, αλλά ήταν όντως μπέρδεμα, λάθος, άτυχη στιγμή του οδηγού, ή μήπως οργανωμένη προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Κοζάνης όπου και βρίσκεται η οδός Τράντα;

***

Το παραπάνω ερώτημα δεν το θέτουμε εμείς αλλά το έθεσαν, ανεπίσημα βέβαια, ορισμένοι έγκριτοι … Κοζανιτολόγοι, οι οποίοι παρακολουθώντας και καταγράφοντας τα όσα συμβαίνουν στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή εδώ και χρόνια, αναρωτήθηκαν μήπως υπήρχε κάποιος… ξένος δάκτυλος για να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη της Κοζάνης.

Και θα δημιουργούνταν, συνεχίζουν οι ίδιοι, καθώς η οδός Τράντα είναι μια από τις βασικές κεντρικές αρτηρίες της πόλης, η οποία αν έμενε κλειστή, για να πας από τη μια άκρη στην άλλη της Κοζάνης μπορεί να υποχρεωνόσουν να το κάνεις μέσω… Αιανής.

***

Καλές οι… υποψίες, αλλά το αμέσως επόμενο ερώτημα που προέκυψε είναι ποιανού δάκτυλος θα μπορούσε να είναι αυτή η στραβοτιμονιά του Βούλγαρου οδηγού.

Ε, εδώ τα πράγματα φάνταζαν πλέον απλά και… μονοσήμαντα.

Της Πτολεμαΐδας!

***

Το γεγονός πως ο οδηγός της νταλίκας ήταν αποδεδειγμένα αλλοδαπός δεν πτόησε τους Κοζανιτολόγους καθώς εκτίμησαν πως αν θες να προκαλέσεις ένα τέτοιο θέμα είναι λογικό και επόμενο πως θα επιλέξεις κάποιον που δεν έχει ως τόπο καταγωγής ή διαμονής την Πτολεμαΐδα και στο διαβατήριο του γράφει πως είναι πολίτης άλλης χώρας.

Κάπως έτσι, δένει καλύτερα μια τέτοια θεωρία… συνωμοσίας, όπως τουλάχιστον έχουμε δει πάμπολλες φορές σε τόσες και τόσες καλές κινηματογραφικές ταινίες.

***

Ναι, αλλά γιατί να επιδιώξει η Πτολεμαΐδα να δημιουργήσει ένα τέτοιο κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Κοζάνη;

Και σ’ αυτό το ερώτημα βρέθηκε η απάντηση, η οποία σχετίζεται με ένα γεγονός που αργεί ακόμα αλλά κάποια στιγμή θα έρθει.

Και η απάντηση είναι πως σχετίζεται με την αποκριά του 2025!

***

Είναι γνωστό πως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά φέτος στην Πτολεμαΐδα από το Δήμο Εορδαίας πήγαν πολύ καλά και δημιούργησαν προσδοκίες για την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, πολύ καλά πήγαν και οι εκδηλώσεις της Κοζάνης, συγκεντρώνοντας σύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές περισσότερο κόσμο απ’ αυτές της Πτολεμαΐδας.

Έτσι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δύσκολα θα ισοσκελιστεί το ισοζύγιο της προσέλευσης ξένων επισκεπτών στις δύο πόλεις, το οποίο σταθερά θα γέρνει υπέρ της Κοζάνης.

Άρα, τι πρέπει να γίνει;

Να βρεθεί τρόπος να παρεμποδιστεί κάπως η προσέλευση ξένων επισκεπτών στην Κοζάνη την περίοδο της αποκριάς!

Και ο πιο πρόσφορος τρόπος είναι να δημιουργηθεί τις μέρες εκείνες ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Κοζάνης, έτσι ώστε οι ξένοι απογοητευμένοι και αποθαρρημένοι να στρέφονται προς την Πτολεμαΐδα που και εκδηλώσεις θα έχει και εύκολα αλλά και άκοπα θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί στους δρόμους της.

Σ’ αυτή, λοιπόν, την εκτίμηση κατέληξαν οι Κοζανιτολόγοι θέλοντας να εξηγήσουν το συμβάν με το Βούλγαρο οδηγό.

***

Υπήρξε όμως και ένα ακόμα στοιχείο που ενίσχυσε την άποψη τους για την ύπαρξη συνωμοσίας εκ μέρους της Πτολεμαΐδας.

Το συμβάν δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στο e-ptolemeos.gr (site που είναι γνωστό πως εκφράζει τα συμφέροντα της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής) λίγη ώρα αφότου συνέβη.

Γιατί έγινε αυτό;

Προφανώς, γιατί και το  e-ptolemeos.gr είναι στο… κόλπο και συμμετέχει σ’ αυτή τη συνωμοσία!

Λυπούμαστε που το γράφουμε, αλλά όλα τα στοιχεία σ’ αυτό το συμπέρασμα οδηγούν κύριε Διευθυντά και αν το παραδεχτείτε αυτοβούλως θα ελαφρύνετε τη θέση σας…

 

 

 

 

 

 

X