Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Γιώργο Τοπαλίδη, Μέλος Δ.Σ. Μετάβαση Α.Ε. και πολιτευτή, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε και τα αυτοδιοικητικά και ποιο συγκεκριμένα γιατί δεν ευδοκίμησε η υποψηφιότητά του στο Δήμο Κοζάνης, καθώς και πως αξιολογεί την μέχρι τώρα πορεία.

Ο κ. Τοπαλίδης, αρχικά, ευχήθηκε καλή θητεία σε όσους εξελέγησαν, σημειώνοντας πως ο ίδιος είχε μπει στη λογική κατάθεσης προτάσεων με μια σειρά ανθρώπων, επιδιώκοντας τη στήριξη της κοινωνίας για το Δήμο Κοζάνης. Σχολίασε πως αν το ξαναέκανε σήμερα δεν θα περίμενε να ολοκληρωθούν οι βουλευτικές εκλογές για να εμπλακεί με τις αυτοδιοικητικές, καθώς όπως είπε το μήνυμα που έδωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ ήταν να ολοκληρωθούν πρώτα οι βουλευτές και την επόμενη ημέρα δεν συνέκλιναν οι πολιτικοί παράγοντες σε πρόσωπο από τη ΝΔ, παρά όπως είπε «στήριξαν πολύ ισχυρά επιλογές που καμία σχέση δεν είχαν με το χώρο της ΝΔ», όπως είπε.

«Αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει μια ισχυρή στήριξη προς το πρόσωπο του νυν δημάρχου από ισχυρή μερίδα πολιτικών παραγόντων της ΝΔ που υπάρχει στο διηνεκές του χρόνου, ευτυχώς ή δυστυχώς. Επίσης, περιμέναμε ότι η νέα γενιά πολιτικών στελεχών που καυτηρίαζε την κατάσταση που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια με τη στήριξη του νυν δημάρχου, αλλά αυτό δεν έγινε, και στήριξαν υποψηφιότητες από εκ διαμέτρου αντίθετους χώρους από εμάς», σημείωσε με νόημα.

«Δεν ήθελαν και όταν το είδαμε αποφασίσαμε να μην κατέβουμε στις εκλογές», συνόψισε, λέγοντας ότι η πορεία δεν θα ήταν επιτυχής χωρίς τις ανάλογες στηρίξεις. «Στην Κοζάνη δεν στήριξαν εμφανώς αλλά πρακτικώς μαζί με πολιτικούς παράγοντες και μάλιστα χρησιμοποιούσαν μια τακτική τσουβαλιάσματος και μας έλεγαν να τα βρούμε μεταξύ μας, κάτι που δημιουργούσε ένα θέμα στον πολίτη», είπε επίσης.

Ερωτηθείς πως βλέπει τον νέο δήμαρχο αλλά και τον δήμο στη νέα θητεία, ο κ. Τοπαλίδης απάντησε πως η αυτοδιοίκηση είχε μια πολύ καλή περίοδο και υπήρξαν δήμοι όπως στην Εορδαία που την αξιοποίησαν και άλλοι τρέχουν. Καυτηρίασε το θέμα της διαδημοτικής τηλεθέρμανσης που προχωράει με καθυστέρηση, λέγοντας πως στο θέμα της Τ/Θ ο κ. Μαλούτας επέλεξε μια πολιτική που δεν τον δικαίωσε, αντίθετα δικαίωσε την Εορδαία και το Αμύνταιο.

«Ο κ. Κοκκαλιάρης έχει μια λαμπρή θητεία μπροστά του, έχει μια κυβέρνησης που θα μειώσει το κόστος λειτουργίας των δήμων. Θα γίνει ένα μεγάλο ΦΒ που θα υποστηρίξει το κόστος λειτουργίας των δήμων, μέσω ενεργειακών αναβαθμίσεων μπορούν να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και το θέμα της Τ/Θ δεν είναι δύσκολο να λυθεί. Δεν κατάλαβα γιατί δεν μιλούν για να μπουν κι άλλες περιοχές στην Τ/Θ όπως ο Δρέπανο και ο Κρόκος. Η επιτυχία ενός δημάρχου θα είναι καλή και για τον πολίτη», σημείωσε σχετικά απαντώντας για τη νέα αυτοδιοικητική θητεία στο Δήμο Κοζάνης.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος αισθάνονται δικαιωμένος και αν θα βρίσκεται παρόν στα αυτοδιοικητικά, ο κ. Τοπαλίδης απάντησε πως οι σκέψεις του προεκλογικά βρήκαν γόνιμο έδαφος και πολλές γίνονται αποφάσεις, σημειώνοντας ότι «η εμπλοκή μας με την αυτοδιοίκηση μας έδωσε το βήμα να πούμε τι σκεφτόμαστε. Το τι θα κάνουμε το μέλλον, θα φανεί, είμαστε νέοι με όρεξη και διάθεση. Και ακαδημαϊκά το ενδιαφέρον μου είναι στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και με τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ με αυτά ασχολούμαι. Πεδίο δόξης λαμπρό….».

«Η μεγάλη ευκαιρία είναι εδώ αλλά θα πρέπει να βάλουμε τα ευρωπαϊκά μας κουστούμια», είπε κλείνοντας για το θέμα της ανάπτυξης της περιοχής.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X