Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Γιώργο Στασινό, Πρόεδρο του ΤΕΕ, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τα 100 χρόνια λειτουργίας του, που θα γίνουν μεταξύ άλλων και στη Δυτική Μακεδονία.

Το TEE Roadshow με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε» ξεκίνησε από τη Φλώρινα και και συνεχίζει την Πέμπτη 4 Απριλίου στην Καστοριά (Σιντριβάνι Πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας) και την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Κοζάνη (Μαμάτσιο Ρολόι Κοζάνης).

Επίσης, την Τετάρτη το πρωί έγινε επετειακή εκδήλωση στην Κοζάνη στο αμφιθέατρο στη ΖΕΠ, με προβολή επετειακών βίντεο, και χαιρετισμούς εκπροσώπων φορέων. Μιλώντας στον Αντώνη Πουγαρίδη ο κ. Στασινός αναφέρθηκε στη συμβολή του ΤΕΕ στην πατρίδα, λέγοντας ότι:

«Συμπληρώνουμε 100 χρόνια παρουσίας. Το ΤΕΕ έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, με τα καλά και τα άσχημα αλλά έχουμε θετικό πρόσημο. Το ΤΕΕ συμβάλει σε ό,τι αναπτυξιακό έργο γίνεται, ιδίως στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως ο ενιαίος ψηφιακό χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των πολεοδομιών, το ενιαίο μητρώο πολεοδομιών, πολεοδομικό σχεδιασμό μέσα από γενικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια, έργα προσεισμικού ελέγχου σε σχολεία, πανεπιστήμια, πυροσβεστικούς σταθμούς και αστυνομικά τμήματα. Είμαστε δίπλα και πάνω από όλα στον πολίτη».

Ο κ. Στασινός προσέθεσε πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα του ΤΕΕ, ενώ ερωτηθείς για την πράσινη μετάβαση που ζει η Δυτική Μακεδονία και πόσο μπορεί να συμβάλει το ΤΕΕ, ο ίδιος απάντησε πως όπως ζητήσει η πολιτεία να συμβάλλει το ΤΕΕ αυτό θα γίνει, σημειώνοντας ότι:

«Ο αντίπαλός μας είναι ο χρόνος. Δεν έχει σημασία να κάνουμε κάτι αλλά να το κάνουμε στο σωστό χρόνο. Υπάρχουν τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης και το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης, όπου θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός απορρόφησης κονδυλίων αλλά και να πάει σε έργα ωφέλειας. Είμαι αισιόδοξος και αν η πολιτεία ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από το ΤΕΕ θα την έχει.

Ο κ. Στασινός αναφέρθηκε και στην πρότασή του για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, προκειμένου να την ανταλλάξει το ελληνικό δημόσιο με διαμερίσματα που θα διαθέσει με διαμερίσματα για ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδιά ή το έχουν ανάγκη, για να δοθεί ως κίνητρα σε ζευγάρια να κάνει παιδιά. Οι εν λόγω ανταλλαγές μπορούν να χρησιμεύουν για τη χρήση των σπιτιών ως κοινωνικές κατοικίες, με τη συμβολή του ΤΕΕ.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις επικείμενες εκλογές στο ΤΕΕ στις 19 Μαΐου, ο κ. Στασινός σχολίασε πως η ΔΚΜ συνέβαλε στο να βρεθούν οι μηχανικοί στο επίκεντρο της δουλειάς, στο να αυξηθεί η επαγγελματική δουλειά στους μηχανικούς, καταλήγοντας πως το ΤΕΕ είναι πραγματικός τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, ζητώντας τη στήριξη των μηχανικών.

 

Το ΤΕΕ Roadshow

 

Το ΤΕΕ Roadshow είναι μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ταξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης.

 

 

 

X