Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Γιάννη Μητλιάγκα, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κοζάνης, ο οποίος μίλησε για την πολυαναμενόμενη προκήρυξη του προγράμματος επιδότησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με ποσοστό επιχορήγησης 70%.

Το εν λόγω πρόγραμμα αναμενόταν από τον Μάιο, όταν ήδη είχε πρωτο- ανακοινωθεί. «Επιτέλους προκήρυξη», είπε αρχικά, μιλώντας για το τι σημαίνει αυτό για τη μικρή επιχειρηματικότητα για το νομό Κοζάνης:

«Σχεδόν το σύνολο των ΚΑΔ, της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, θα έχει το δικαίωμα να ενταχθεί στην πράξη. Επίσης, οι επιχειρηματίες να ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να βιαστούν. Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί αλλά οι αιτήσεις θα γίνουν μεταξύ 8/2 και 8/4 οπότε οι επιχειρηματίες έχουν τα δεδομένα και το χρόνο για να προχωρήσουν στα επενδυτικά τους σχέδια. Είναι εφικτό για όλους να μπουν ωστόσο υπάρχουν βαθμολογικά κριτήρια και ενδεχομένως να χρειαστεί να παρέμβουμε στους όρους, σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας, την ιδία συμμετοχή και άλλες προϋποθέσεις όπως οι δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας όπου ενδεχομένως να υπάρχει ζήτημα».

Ο κ. Μητλιάγκας είπε ότι θα ακολουθήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και τα χρήματα των εν λόγω προγραμμάτων είναι αρκετά, καθώς «είναι η ώρα της πράξης, για κάτι που ανέμενε η αγορά».

Ερωτηθείς αν τα 50 εκ. ευρώ θα φτάσουν και θα καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση, ο κ. Μητλιάγκας απάντησε πως το Επιμελητήριο θα αιτηθεί τυχόν αύξηση προϋπολογισμού αν αυτό απαιτηθεί και αν χρειαστούν πρόσθετοι πόροι.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X