Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Γιώργο Καραϊσκο, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Αλλαγής και εποπτείας Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Εορδαίας.

Ερωτηθείς για την αντιδημαρχία και πόσο σημαντική είναι, ο κ. Καραϊσκος απάντησε ότι επειδή η χώρα περνάει σε μια νέα συγκυρία σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή για αυτό και ο δήμαρχος Εορδαίας δημιούργησε τη συγκεκριμένη αντιδημαρχία. «Υπάρχει εμπειρία, βούληση και γνώση. Σε ό,τι αφορά την αντιδημαρχία, ο πρώτος στόχος είναι η προστασία των δημοτών μας από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές ταχείας ή βραδείας εξέλιξης. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πρόληψη, σχεδιασμός, προγραμματισμός και σωστή αντιμετώπιση και αποκατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε πως θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και στο κομμάτι της απορρόφησης των κονδυλίων για να αποφύγουν ό,τι μπορούν, στο κομμάτι του σχεδιασμού, της πρόληψης και της αντιμετώπισης.

Για το κομμάτι της δημοτικής αστυνομίας, απάντησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, ενώ ήδη υπάρχει μια προκήρυξη στα σκαριά, με το δήμο να ενισχύεται με προσωπικό, βοηθώντας την καθημερινότητα των δημοτών. Σημείωσε πως στόχος είναι να είναι παρόντες περισσότερο με γνώμονα την καθημερινότητα του κόσμου.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X