Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Γιώργο Καραΐσκο – Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής.

Ερωτηθείς πόσο έτοιμη είναι η περιοχή να αντιμετωπίζει έκτακτα συμβάντα πολιτικής προστασίας και αν ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ο ίδιος απάντησε πως ο δήμος Εορδαίας δίνει μεγάλη βαρύτητα σε θέματα πολιτικής προστασίας (γι9α φωτιές, πλημμύρες και ό,τι άλλο συναφές), καθώς ήδη πολύ εγκαίρως έγιναν συναντήσεις με φορείς και προέδρους κοινοτήτων) ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα προβλήματα που θα προέκυπταν. Ολοκληρώθηκαν, επίσης, οι ζώνες πυροπροστασίας, ενώ υπάρχει συνεργασία και με την Πυροσβεστική, για ό,τι συμβάντα προκύψουν.

Για τα οικόπεδα που δεν έχουν περιποιηθεί, εντός οικισμών, ο ίδιος απάντησε πως το νέο νομοσχέδιο έφερε αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως οι δημότες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους με ευσυνειδησία πράττουν το αυτονόητο.

Προσέθεσε πως θα μπορούσε να γίνει μια καλύτερη προετοιμασία από την κυβέρνηση, λέγοντας πως οι δήμοι με μεγαλύτερες επιδοτήσεις και προσωπικό θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα πράγματα. Ζήτησε, μάλιστα, να αυξηθεί η χρηματοδότηση των δήμων, ωστόσο ανέφερε πως ο δήμος Εορδαίας έκανε πολύ καλή προσπάθεια στο κομμάτι αυτό.

Η πλατφόρμα κλείνει τέλη Ιουνίου και έπειτα ο δήμος θα ενημερωθεί σχετικά για να κάνει ελέγχους. Τέλος, ζήτησε χρήματα και προσωπικό ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

X