Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Γιάννη Θεοφύλακτο, Δικηγόρο, Πρ. Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς πως βλέπει τη νέα πραγματικότητα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και πως θα αντιπαρατίθενται μέσα στη Βουλή πρώην κορυφαία στελέχη του ίδιου κόμματος, από διαφορετικά μετερίζια, ο κ. Θεοφύλακτος, έκανε λόγο αναμφίβολα για μια «δύσκολη πραγματικότητα», ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος, λέγοντας ότι είναι μια μπόρα και τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη πραγματικότητα και εγώ, αν και είμαι αισιόδοξος, μιλάω για μια μπόρα που δεν είναι ευχάριστο για όποιον το βιώνει, είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά αισιοδοξώ ότι θα είναι πολύ σύντομο και με τις σωστές κινήσεις από τον πρόεδρο αλλά και όσους μένουμε και στηρίζουμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι κάτι περαστικό. Ώστε να μην μας πλήξει στην ουσία στο πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ σύντομα να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και να ασκήσουμε αυτό που ο Ελληνικός λαός περιμένει, μια σοβαρή αντιπολίτευση στο κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ».

Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής έθεσε επί μέρους θέματα στα οποία πρέπει να δοθεί βάση, όπως τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες που βλέπουν στο φορολογικό νομοσχέδιο ότι δεν τηρεί η κυβέρνηση αυτά που είχε υποσχεθεί και υπάρχουν πολλά παράπονα, συμπληρώνοντας πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός φορέας ο οποίος πρέπει να εκπροσωπεί την κοινωνία και να ξαναπάρει την πρωτιά στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση στελεχών έκανε λόγο για κάτι «πολύ παράξενο», εκφράζοντας την ευθεία διαφωνία του με την άμεση αποχώρηση, καθώς όπως είπε «η επικράτηση του κ. Κασσελάκη ήταν καθαρή, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες».

 

Το πολιτικό στίγμα ανοίγματος προς την κεντροαριστερά

Για τον νέο πρόεδρο, είπε ότι έδωσε ένα πολιτικό στίγμα και δεν είναι «νεοφερμένος», λέγοντας ότι αυτό το κατάλαβαν πολλοί άνθρωποι και από την περιοχή, με στόχο του νέο προέδρου να είναι, όπως είπε, να αλλάξει τα πάντα στο κόμμα, τα λάθη που έφεραν τις ήττες, αλλά και το πολιτικό στίγμα που έδωσε ώστε να γίνει ένα άνοιγμα στη κεντροαριστερά και το κέντρο.

«Αυτό το στίγμα το θέλησε και το θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ελληνική κοινωνία που θα μας πλαισιώσει και θα μας δώσει μεγαλύτερα ποσοστά», είπε ακόμη, λέγοντας ότι ο κ. Θεοφύλακος δεν κρύφτηκε και είναι στο πλευρό του κ. Κασσελάκη, παραμένοντας στο πλάι του παρά τις δυσκολίες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως οι δυσκολίες θα είναι προσωρινές, αλλά και ότι «πολλοί από τους πρώην συντρόφους θα επανεκτιμήσουν και θα επιστρέψουν» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την πολιτική διαφοροποίηση που επιχειρείται από τον πρόεδρο προς το κέντρο, ο κ. Θεοφύλακτος απάντησε πως «επιμέρους θέσεις μπορούμε να τις συζητήσουμε και να έχουμε διαφωνίες αλλά το γενικότερο άνοιγμα στον κόσμο και το να χαρίσουμε στο κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ το χώρο του κέντρου, ενώ με το άλλο του πόδι πατάει στην λαϊκή ακροδεξιά είναι τραγικό πολιτικό λάθος του χώρου μας και για όσους επιμένουν να το κάνουν και διαφωνώ πολιτικά με αυτό», τόνισε με έμφαση.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να παλέψει ο χώρος για την κεντροαριστερά και το κέντρο, σημειώνοντας ότι  αρκετός κόσμος της κεντροαριστεράς μετακινήθηκε από το 2012 και μετά προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα. «Αυτός ο κόσμος περιμένει αυτό το στίγμα που έδωσε ο Σ. Κασσελάκης και δίνεται μια μάχη που ανησυχεί πολύ την κυβέρνηση που ως τώρα «παίζει μπάλα μόνη της εκεί», αφού και το ΠΑΣΟΚ που κρατάει τα ποσοστά του, δεν καλύπτει ούτε συναισθηματικά ούτε πολιτικά το κόσμο της κεντροαριστεράς και του κέντρου».

 

«Υπήρχε κομματικός μαρασμός που οδήγησε στις ήττες…»

Ερωτηθείς αν έχει πολιτικούς στόχους ο ίδιος προσωπικά, ο κ. Θεοφύλακτος απάντησε πως δεν έχει συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους, ωστόσο συμπλήρωσε πως «είναι αλήθεια ότι αυτό το στίγμα που δόθηκε μετά τις εσωκομματικές εκλογές μας με ενεργοποίησε, όπως και πολλά στελέχη που ήταν απενεργοποιημένα την προηγούμενη περίοδο, αφού υπήρχε ένας κομματικός μαρασμός που οδήγησε στις εκλογικές ήττες του 2023».

Στο δια ταύτα, σχολίασε ότι πλέον δόθηκε ένα στίγμα ότι «μπορεί να γίνει μια ουσιαστική και πραγματική ανανέωση», σημειώνοντας ότι αυτό το στίγμα τον έκανε να δραστηριοποιηθεί λίγο περισσότερο, αν και κατέληξε ότι ο ίδιος πάντα συζητούσε με τον κόσμο και ασκούσε διαρκώς κριτική στην Κυβέρνηση, πλέον είναι πιο «ζωηρός πολιτικά», καθώς του κινήθηκε το πολιτικό ενδιαφέρον.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X