Το E-PTOLEMEOS.GR παρουσιάζει μια νέα σειρά ηχητικών ντοκιμαντέρ, και σας προσκαλεί να τα εξερευνήσετε. Έρευνες και συνεντεύξεις με πρόσωπα της διπλανής πόρτας που έχουν κάτι διαφορετικό να μας πουν. Αναζητήστε τα podcasts του E-PTOLEMEOS.GR κάθε πρωί του Σαββάτου. Χορηγός της σειράς είναι η Wattcrop, εταιρεία του Macquarie Green Investment Group. Η Wattcrop προσηλωμένη στις αρχές της αειφορίας, στοχεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, και επενδύει σε έργα πράσινης ενέργειας.

Το μοναδικό πράγμα που μπορείς να αγοράσεις και να γίνεις πλούσιος είναι ένα ταξίδι. Η παραπάνω ρήση αντιπροσωπεύει στο έπακρο τον Γιάννη Βασβατέκη, που κατάγεται από τη Βλάστη και με ορμητήριο τη Λάρισα, γυρίζει όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας με τη γυναίκα του Ανδρομάχη αλλά τα τελευταία χρόνια και με το παιδί τους.

Τις εμπειρίες τους τις καταγράφουν με πολύ μεράκι, αγάπη και από καθαρό χόμπι, στο blog τους το https://travelseefeel.com, καταθέτοντας την προσωπική τους ματιά γύρω από τα ταξίδια τους σε πολλά μέρη της γης. Το αποτέλεσμα είναι ένα προσωπικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο, που παρέχει πολλές πληροφορίες στον αναγνώστη. Σιγκαπούρη, Εμιράτα, Κουάλα Λουμπούρ, Μεξικό, Σαν Ντιέγκο μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά ταξίδια τους.

Για το πως πήρε την απόφαση για να κάνει travel blogging μίλησε στον Αντώνη Πουγαρίδη και τα podcast του e-ptolemeos.gr. Όπως εξηγεί, η ανάγκη δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια, όταν με τη σύζυγό του διαπίστωσαν ότι δεν έβρισκαν πληροφορίες για κάποιους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Τότε το travel blogging δεν ήταν διαδεδομένο, με τον Γιάννη και την Ανδρομάχη να ξεκινούν δειλά – δειλά να  καταγράφουν την εμπειρία τους.

«Το κάναμε ώστε αν κάποιος θελήσει να βρει πληροφορίες να τις βρει κάπου καταγεγραμμένες,  αλλά το κάναμε και για εμάς, ώστε να έχουμε καταγεγραμμένες κάπου τις εμπειρίες μας», λέει αρχικά.

Το ιδιότυπο ιδιωτικό φωτογραφικό άλμπουμ εμπειριών τους το μοιράζονται με όλο τον κόσμο, και όπως παραδέχεται καταθέτουν την ψυχή τους ώστε να μπορεί κανείς να βρει έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για έναν προορισμό.

Να σημειωθεί πως το κάνουν ερασιτεχνικά και από χόμπι, αποκλειστικά στον ελεύθερό τους χρόνο και όπως εξηγεί ο Γιάννης, όταν επισκέπτονται έναν προορισμό, προσπαθούν να έχουν υλικό, βίντεο και εικόνες, ώστε κάποια στιγμή να ανέβουν στα social media, ενώ αν διαβάσει κανείς το blog θα βρει και άρθρα για τα μέρη που επισκέπτονται.

«Αυτό που μας παρακινεί ότι κάθε βίντεο και φωτογραφία μας θυμίζει εικόνες και μας φέρνει αναμνήσεις και μας γυρίζει πίσω στο ταξίδι», τονίζει χαρακτηριστικά.

25 χώρες, 287 πόλεις, 65.136 φωτογραφίες και video!

Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί 25 χώρες, 287 πόλεις, σταμάτησαν σε 1526 σημεία και τράβηξαν 65.136 φωτογραφίες και βίντεο, με τους αριθμούς να εντυπωσιάσουν! Μάλιστα κάποια μέρη τα έχουν επισκεφθεί περισσότερες από μια φορές, ενώ στην Αμερική έχουν πάει ήδη 3 φορές, στην Ιταλία 5, στην Ελβετία 3 φορές και όχι μόνο.

«Κάθε μέρος, κάθε πόλη και προορισμός σου δίνει κάτι νέο», σημειώνει ο Γιάννης. Ερωτηθείς για το εάν ξεχωρίζει κάποιο από τα ταξίδια του, απαντάει πως όλα είναι ξεχωριστά, ωστόσο στέκεται ιδιαίτερα στο ταξίδι τους στο Dubai, μιας και ήταν το πρώτο ταξίδι τους με το παιδί του, αλλά και στο Μεξικό, όπου έχει κρατήσει μια μαγική εικόνα πίσω του: Εκεί που περπατούσαν στη ζούγκλα ξαφνικά αποκαλύφθηκε μπροστά τους η πυραμίδα των μάγια, ένα από τα θαύματα του κόσμου.

Όπως είπε σίγουρα χρειάζεται διαφορετική οργάνωση, αλλά σημειώνει πως όταν κάνεις οικογένεια και παιδιά είστε μαζί, με τους ίδιους να επιλέγουν να περάσουν χρόνο μαζί στο ταξίδι και δίνοντας εμπειρίες στο παιδί ταξιδεύοντας που δεν θα τις βρει κάπου αλλού. Ότι και να μείνει στο μυαλό του σε μια άκρη του μυαλού του δεν πειράζει, θα τα θυμάμαι εγώ.

Σήμερα αρκετοί είναι αυτοί που τους διαβάζουν και επιζητούν πληροφορίες για τα ταξίδια τους, με τον Γιάννη να στέκεται ιδιαίτερα στο κομμάτι της καθημερινής αλληλεπίδρασης με τους αναγνώστες.

Πάμε στη …Χαβάη

Ο Γιάννης και η Ανδρομάχη σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα ταξίδια τους. Μάλιστα στάθηκαν άτυχοι καθώς για τα Χριστούγεννα είχαν προγραμματίσει ταξίδι στα Ιεροσόλυμα, το οποίο ακυρώθηκε λόγω των γεγονότων στην περιοχή, κάτι που είχε συμβεί και με το ταξίδι τους στη Ρωσία, που επίσης είχε ακυρωθεί λόγω του πολέμου. Συμβουλεύει, μάλιστα τον κόσμο που ταξιδεύει συχνά να κάνει ταξιδιωτική ασφάλιση και αποκαλύπτει τους μελλοντικούς του προορισμούς και ταξιδιωτικούς στόχους:

Η Χαβάη, αρχικά, μιας και οι δύο αγαπούν το σερφ και τη θάλασσα, ενώ προτείνει ανερχόμενους προορισμούς: Το Ουζμπεκιστάν και τη Σαουδική Αραβία!

Στόχος του να γυρίσει τον κόσμο και να επισκεφθεί περισσότερες χώρες και προορισμούς, όπως η Αφρική, συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες που διστάζουν να ταξιδέψουν με παιδιά να το πράξουν, ακόμη και εκτός Ευρώπης, με πλάνο και καλή προετοιμασία.

Στα tips, τόνισε πως τα ταξίδια εκτός σεζόν μπορούν να κρύβουν εξαιρετικά χαμηλούς ναύλους. Τέλος, μίλησε για την αγάπη του για τον τόπο του, τη Βλάστη, λέγοντας πως δεν έχει γράψει κάτι ακόμη, γιατί όπως λέει θα βάλει μπροστά το συναίσθημα.

Εμείς να ευχηθούμε καλά ταξίδια!

Κείμενο: Βάσω Σάφη

Ακούστε όλα τα podcasts του E-PTOLEMEOS.GR στην πλατφόρμα του Spotify, ΕΔΩ

Δείτε όλες τις αναρτήσεις-θέματα με τα ενσωματωμένα podcasts στο E-PTOLEMEOS.GR, ΕΔΩ

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X