«Κοιτάμε μπροστά και στο ίδιο σημείο. Αυτό θα αποτελέσει τη συνεχή προσπάθειά μας και θα το αποδεικνύουμε πράξεις».

Με αυτή τη φράση ο νέος Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης, έδωσε το στίγμα της περιφερειακής αρχής η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα από 1/1/2024 μετά τη σημερινή της ορκωμοσία.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για συνένωση δυνάμεων με την κοινωνία και για την κοινωνία, ενώ τόνισε πως η σημερινή ημέρα είναι ημέρα δέσμευσης για να λειτουργήσουν όλοι ως επιταχυντές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Σεβασμός και ευθύνη τα συναισθήματα. Στην ιστορία και τον πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας. Το στοίχημά μας η Δυτική Μακεδονία να είναι αντάξια των Δυτικομακεδόνων, μια περιφέρεια συμπαραστάτης στις ανάγκες των πολιτών και της νέας γενιάς».

Ο ίδιος θύμισε πως την ημέρα των εκλογών είχε πει πως ο ό τόπος είναι πάνω απ’ όλα και υποστήριξε πως η περιοχή έχει τις δυνατότητες και τους ανθρώπους για να πετύχει.

«Σε αυτό το ταξίδι έχουμε έναν προορισμό μια Δυτική Μακεδονία που δεν θα αιωρείται αλλά θα αίρεται στο ύψος της εποχής και τις προοπτικές της. Θα επαίρεται για όσα θα προσφέρει στους πολίτες και θα συνεχίσει να δημιουργεί για όλα αυτά που θα την καταστήσουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια».

Τέλος, ο Γιώργος Αμανατίδης σημείωσε πως στόχος είναι να μετατραπούν οι εθνικοί πόροι σε «δικοί μας πόροι» και η Περιφέρεια να είναι η αρχή και όχι η εσχατιά της χώρας.

«Ισομερή ανάπτυξη με ανισομερή κατανομή πόρων εφόσον χρειαστεί, δικά μας τα προγράμματα και όχι απλά να υλοποιούνται για εμάς. Να μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες.  Δεν θα μετριόμαστε με το ένδοξο παρελθόν και θα βγαίνουμε λειψοί. Είμαστε σίγουροι πως αυτό δεν το δέχεται κανείς. Ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X