Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Γιώργο Αμανατίδη, Νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΔΑΜ και τι ο ίδιος κράτησε από τα όσα έγιναν χθες.

«Έγινε μια πολύ παραγωγική συζήτηση όπως αρμόζει, προκειμένου να γίνει μια κοινή προσπάθεια γύρω από το πρόγραμμα. Η Ειδική Υπηρεσία είναι μια νέα υπηρεσία που στελεχώθηκε και σχεδίασε υπό του μηδενός, όμως είναι πλήρως στελεχωμένη και σχεδιάζει την υλοποίηση του προγράμματος. Το θέμα είναι από ποια σκοπιά βλέπει κανείς αυτό το πρόγραμμα και λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε στις αρχές του προγράμματος εκτιμώ ότι η πραγματική δυναμική θα αναπτυχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024», σημείωσε αρχικά ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης.

Ο ίδιος προσέθεσε, πάντως, ότι στην ίδια χρονική περίοδο θα απαντηθούν και τα ερωτηματικά που έθεσε ο Ράσμουσεν, για τις συμβατοποιήσεις και πληρωμές έργων. Ο κ. Αμανατίδης, ενώ ανέφερε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός η τοπική εγκατάσταση του συστήματος του προγράμματος, επιδιώκοντας να γίνει πράξη τοπική παρουσία στελεχών, προκειμένου να αντιμετωπίζονται ταχέως τα προβλήματα αλλά και να στηρίζονται οι τελικοί δικαιούχοι, δήμοι και Περιφέρεια, όπως ανέφερε.

Να σημειωθεί πως εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου εστίασαν στο να υπάρχει μια επιτόπια βοήθεια των τελικών δικαιούχων, κάτι που είπε ο κ. Αμανατίδης πως έχει τεθεί από τον ίδιο και από τους δημάρχους ως ζήτημα και θα γίνει μέσω από την τεχνική βοήθεια που ήδη έχει αποφασιστεί, μιας και «κανένα μεγάλο έργο δεν μπορεί να γίνει αν δεν στηρίζεται από τους ανθρώπους της περιοχής».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία που υπάρχει με τα στελέχη του υπουργείου και της Διαχειριστικής αναφέρθηκε στο πολύ θετικό κλίμα που υπάρχει, μιας και «το πρόγραμμά μας έχει τις προϋποθέσεις να γίνει πράξη», εμφανιζόμενος αισιόδοξος για τη δουλειά που έχει γίνει σε τεχνικό επίπεδο και πως θα αποδώσει καρπούς, καθώς εξειδικεύτηκε ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος και μένουν οι εξειδικεύσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσία Παπαθανάση ως «κλειδί» στην επιτυχία του προγράμματος.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X