Έχοντας το μαχαίρι στο λαιμό και γνωρίζοντας πολύ καλά πως αυτός ο τελευταίος αγώνας της κανονικής περιόδου εκτός από βαθμολογικό είχε περισσότερο ψυχολογικό κίνητρο, οι παίκτες της Κοζάνης πήραν την πολύτιμη νίκη απέναντι στον Ηρακλή, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο.

Με Σουλιώτη σε ρόλο σέντερ- φορ και Τάσο Καραγκιόζη να φοράει μετά από πολλούς μήνες(τελευταία εμφάνιση με Λεβαδειακό στον 1ο γύρο) τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα, η Κοζάνη πήρε το τρίποντο και έριξε στο καναβάτσο τον Ηρακλή τον οποίο έχει κερδίσει δύο φορές φέτος(πρωτάθλημα- κύπελλο), ενώ δεν έχασε και στον 1ο γύρο στη Χαλάστρα.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στα play-out όπου πλέον η Κοζάνη θα περιμένει να δει με πόσους πόντους θα μπουν οι αντίπαλοί της, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί αν μαζί με Αναγέννηση Καρδίτσας, Καμπανιακό, Αιολικό, Ηρακλή θα είναι ο ΠΑΟΚ Β’ ή ο Μακεδονικός.

Η Κοζάνη μπαίνει με 12 βαθμούς σε αυτή τη διαδικασία των 10 αγώνων, καθώς όλες οι ομάδες παίρνουν το μισό της συγκομιδής τους και σίγουρα ξεκινάει με διαφορά 3 βαθμών από τους κάποιους αντιπάλους και τους υπόλοιπους να στριμώχνονται στα ίδια επίπεδα.

Όλα θα κριθούν την επόμενη Κυριακή, όπου η Κοζάνη δεν αγωνίζεται και θα έχει πλέον το περιθώριο να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί εν όψει της τελικής ευθείας προκειμένου να διεκδικήσει την παραμονή της στη Super League 2.

Killer Σουλιώτης, φύλακας- άγγελος Καραγκιόζης

Η Κοζάνη έβγαλε πάλι την αδυναμία της στη δημιουργία φάσεων και την εκτελεστική αποτελεσματικότητα, χωρίς βέβαια να απειλείται ιδιαίτερα από τον Ηρακλή. Στο 36’ εκμεταλλεύτηκε ένα κόρνερ και μια αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή με τον κεντρικό αμυντικό της Κοζάνης, Δημήτρη Σουλιώτη να λειτουργεί ως φορ περιοχής και να στέλνει με κοντινό πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα.

Γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τον ίδιο, αλλά και ολόκληρη την ομάδα και τον κόσμο, με τον Σουλιώτη να τραυματίζεται στο 2ο ημίχρονο και αφού είχε δώσει αρκετές μάχες, να αποθεώνεται τη στιγμή της αλλαγής του.

«Δεν ήταν εύκολο το τελευταίο διάστημα, ξέρουμε ότι έχουμε στεναχωρήσει τον κόσμο της Κοζάνης με τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε. Σίγουρα δεν δείχναμε αυτό που είμαστε πραγματικά, σήμερα ήταν βαθμολογικού και ψυχολογικού ενδιαφέροντος ο αγώνας, μας δίνει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Ένα καλό κλείσιμο. Σίγουρα με τον κόσμο παίρνουμε δύναμη και ακόμα παραπάνω ο κόσμος να έρθει γιατί τον χρειαζόμαστε. Ζωής και θανάτου τα επόμενα ματς. Δεν περνάει καν από το μυαλό μου η υπόθεση υποβιβασμού. Το ρόστερ μας δεν είναι για αυτή τη θέση, δεν μας πήγαν κάποια πράγματα αλλά θα τα καταφέρουμε», είπε ο χρυσός σκόρερ της Κοζάνης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα αποδείχθηκε ο Τάσος Καραγκιόζης, ο τερματοφύλακας που έκανε πρωταθλήτρια πέρυσι την Κοζάνη και την οδήγησε στη Super League 2, αλλά φέτος κατέγραψε μόλις δύο εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο.

Ο φύλακας- άγγελος της Κοζάνης είχε να αγωνιστεί από τον Οκτώβριο και το ματς με το Λεβαδειακό, η τιμωρία όμως του Μπογκντάνοβιτς τον έφερε ξανά βασικό, με τον ίδιο να κάνει απλά τη δουλειά του και να αποδεικνύει πως είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τρεις μεγάλες αποκρούσεις και απόλυτη συγκέντρωση σε κάθε στιγμή του αγώνα τον κατατάσσουν ίσως στην κατηγορία του MVP μαζί με το Σουλιώτη, με το χαμόγελο και την ικανοποίησή του να είναι εμφανής:

«Ναι ένιωθα χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου δεν έχει σημασία η αποχή, σημασία έχει να δουλεύεις, χάρηκα με τη νίκη της ομάδας, έπρεπε να κάνουμε restart να πάμε με ψυχολογία και ελπίζω η συνέχεια να είναι η ίδια. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και 2-3 ανθρώπους για τη στήριξη, ο κόσμος να είναι δίπλα μας, να έχουμε παλμό και κάθε αντίπαλος να καταλάβει ότι δεν θα περάσει από εδώ».

«Χαρούμενοι και στεναχωρημένοι ταυτόχρονα…»

Ανακουφισμένος και πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Άγγελος Διγκόζης, σημειώνοντας πως το ματς εκτός από βαθμολογικό ενδιαφέρον βοηθάει και στην ψυχολογία.

«Είναι μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, είμαστε χαρούμενοι και στεναχωρημένοι παράλληλα, γιατί αν ανατρέξουμε στο παρελθόν χάσαμε παιχνίδια από δικές μας κλασσικές ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε αν είχαμε συγκέντρωση και ευστοχία να βρεθούμε στα Play- off».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη, ζήτησε ακόμα περισσότερη στα play-out «καθώς πρέπει να αγκαλιαστεί η ομάδα της πόλης και η διοίκηση που την έφερε 42 χρόνια μετά στην επαγγελματική κατηγορία», ενώ στην ερώτηση του «Π» για ποιον αντίπαλο προτιμάει μεταξύ ΠΑΟΚ Β’ και Μακεδονικού για να συμπληρωθεί η εξάδα των play- out απάντησε:

«Θα είναι 10 παιχνίδια δύσκολα, βάση αποτελεσμάτων Μακεδονικό αλλά μιλάμε για μια πολύ καλή ομάδα. Εύχομαι και πιστεύω πως η Κοζάνης θα πετύχει το στόχο της».

Τέλος αποθέωσε την αμυντική λειτουργία της ομάδας και τον Τάσο Καραγκιόζη καθώς όπως είπε έδειξε έτοιμος, ενώ εξήρε τη δουλειά του προπονητή τερματοφυλάκων και όλων των γκολκίπερ της ομάδας.

«Σίγουρα πιεστήκαμε με 2-3 του Ηρακλή αλλά είχαμε τον Τάσο και μας βοήθησε να πάρουμε τη νίκη».

Η κλήρωση των play-out θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώ ο προγραμματισμός είναι η 1η αγωνιστική να διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X