Συγχαρητήρια στους αρμοδίους που όρισαν ως σημαιοφόρους μας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι έναν άνδρα και μία γυναίκα. Συγχαρητήρια που επέλεξαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Υπερέλληνας, που δοξάζει την Ελλάδα πρώτα με τις δηλώσεις του γι΄ αυτήν και μετά πρώτον με την προσφορά του στο ελληνικό αθλητισμό, δεύτερον με την αθλητική του συμπεριφορά εντός των αγωνιστικών χώρων και τρίτον με τις διακρίσεις του ως αθλητού.
Ο Γιάννης υπεραγαπά την Ελλάδα. Πίστευα πως ουδείς αγαπά την Ελλάδα πιο πολύ από μένα. Έρχομαι δεύτερος. Το παραδέχομαι. Ή μάλλον τρίτος και καταϊδρωμένος. Δεύτερος στη σειρά είναι ο αδελφός του Θανάσης.

Τι να πει κανείς γι΄ αυτό το παιδί. Εσχάτως ο Θανάσης έκανε δηλώσεις. Τι είπε;
«Είμαι ευτυχής που από μικρός μυήθηκα στην ελληνική παιδεία και απέκτησα ελληνική πνευματική καλλιέργεια». Εξύμνησε δε την προσφορά των δασκάλων του ως προς αυτό. Είναι από μόνος του προσωποποίηση της Ελλάδας: με τον αυθορμητισμό του, την εξωστρέφειά του, το πάθος του, την αισιοδοξία του.
Ολόκληρη η οικογένεια Αντετοκούνμπο αγαπά την Ελλάδα και ομιλεί με τα καλύτερα λόγια γι΄ αυτήν. Ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας, τα υπόλοιπα αδέλφια τους, η μητέρα τους. Ευχής έργο θα είναι ο Γιάννης να μεταδώσει την αγάπη του προς την Ελλάδα και στα παιδιά του. Είθε να κάνουν το ίδιο και τα αδέλφια του, όταν με το καλό αποκτήσουν κι αυτά παιδιά.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, πάλι, είναι μια ελληνοπούλα ξεχωριστή. Μετριοπαθής στις δηλώσεις της. Μία αθλήτρια με ξεχωριστές επιτυχίες και σπουδαία προσφορά προς την Ελλάδα. Μία Καρυάτιδα με αρχαιοελληνική ομορφιά. Και οι δύο, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, προέρχονται από ταπεινές οικογένειες, σαν τις δικές μας.

Και οι δύο, Γιάννης Αντετονκούμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με το κλάμα τους αποτυπώνουν τις λύπες της Ελλάδος και με το γέλιο τους τις χαρές της. Και οι δύο αυτοί αθλητές μας είναι λαμπεροί και ακτινοβολούντες. Είμαστε υπερήφανοι και για τους δύο αυτούς αθλητές μας. Είμαστε υπερήφανοι για όλους τους αθλητές και όλες τις αθλήτριές μας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα μας
στην Ολυμπιάδα που έρχεται.
Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην τελετή έναρξης υψώστε την ελληνική σημαία όσο πιο ψηλά μπορείτε κατά την παρέλασή σας και αφήστε την να κυματίζει αδιάκοπα. Λοιποί αγαπητοί αθλητές και αγαπητές αθλήτριες, που συμπεριλαμβάνεστε στην
ελληνική αποστολή, τιμήστε την Ελλάδα που σας τιμά. 17-7-2024

X