1. Οδεύει προς νομιμοποίηση ο «γάμος» προσώπων ιδίου φύλου και η τεκνοθεσία.

Αδυνατώ να  χαρακτηρίσω τη νομιμοποίηση ως γάμο, και επειδή η γλώσσα μας δεν μας το επιτρέπει και επειδή από το Σύνταγμά μας και το νομικό μας πλαίσιο αναγνωρίζεται ως γάμος μόνο εκείνος που συνάπτεται μεταξύ προσώπων διαφορετικού φύλου. Κατόπιν τούτου τοποθετώ τη λέξη σε εισαγωγικά για τις ανάγκες του κειμένου.¬ Απλή ερώτηση: Θα βλέπουν οι μελλοντικές γενιές  ως μια φυσιολογική κατάσταση τον εν λόγω «γάμο» με δεδομένη και την ευκολία της προς νομιμοποίηση τεκνοθεσίας ; Το θέτω προς περίσκεψη. Ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Κουτσούμπας δήλωσε επί λέξει : «Ο γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας».

Τινά αριστερά κόμματα πλειοδοτούν και στη νομιμοποίηση του θεσμού «της παρένθετης μητέρας», θεσμό που σε….λίγα χρόνια, κατά τον ρουν των πραγμάτων, τα οποία (πράγματα) ομιλούν αφ΄ εαυτών,  θα τον «καμαρώνουμε» και με  βούλα της Πολιτείας. Άραγε το υπό κατάθεση και ψήφιση αυτό νομοσχέδιο στη Βουλή θα αφήνει παράθυρο για «παρένθετη μητέρα» επί ανδρικού ζεύγους ή «παρένθετη μητέρα» επί γυναικείου; Επί γυναικείου μάλιστα ζεύγους – αν υπάρχει παράθυρο- πέραν της τρίτης «παρένθετης μητέρας», εκάστη εκ των δύο γυναικών στο ζεύγος αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως «παρένθετη μητέρα» της ετέρας συζύγου του ιδίου ζεύγους;

Στην Ευρώπη ήδη υπάρχουν κράτη που προέβησαν σε νομιμοποίηση  της σχέσης ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Τι μας λένε οι υπέρμαχοι αυτών των θέσεων; «Η Ευρώπη εξελίσσεται». «Η κοινωνία προοδεύει». «Πρέπει να ακολουθούμε την εξέλιξη  και την πρόοδο».  Είναι αυτό πρόοδος και εξέλιξη ; Πρέπει  να κάνουμε ό,τι κάνει η Ευρώπη;

2. Διαβάζουμε στο διαδίκτυο – δεν γνωρίζουμε κατά πόσον αληθεύει – πως κυβερνητική επιτροπή ευρωπαϊκής χώρας  ισχυρίζεται για τη χώρα της το εξής : «Η υπάρχουσα νομοθεσία της χώρας, η οποία (νομοθεσία) απαγορεύει την αιμομιξία μεταξύ ενηλίκων αδελφών, είναι απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης. Το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδελφών ανδρός και γυναικός για σεξουαλική αυτοδιάθεση πρέπει να ληφθεί  περισσότερο υπόψη από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας». Τι εννοεί ο ποιητής ; Τελικά,  όλα κάπως, με κάποιον τρόπο, «κυοφορούνται» στην Γηραιά ΄Ηπειρο.

Θέτω την κάτωθι υπόθεση  εργασίας με έντονο το στοιχείο της βασάνου και του προβληματισμού : Επειδή όλα τρέχουν με ταχύτητα φωτός, αν κάποια ευρωπαϊκή χώρα, μελλοντικά, νομιμοποιήσει την αιμομιξία ή – και σε βάθος χρόνου – ποιος ξέρει τι …..άλλο, αυτό σημαίνει ότι στα πλαίσια των δικαιωμάτων του ατόμου, της ισότητος των πολιτών και της συμπερίληψης θα πρέπει να το νομιμοποιήσουμε κι εμείς ; Αν, δε, παρέλθει διάστημα 15-20 ετών από τη στιγμή που κάποια χώρα προβεί σε νομιμοποίηση, αυτό θα αποτελεί πρόσθετο επιχείρημα για να γίνει νομιμοποίηση και εδώ;  Μέχρι πού μπορεί να εκτείνεται η ελαστική έννοια του δικαιώματος, της ισότητος και της συμπερίληψης ;  «Τυφλός (εάν είναι η Ευρώπη) τυφλόν (εάν είναι η Ελλάδα) εάν οδηγή, αμφότεροι εις ……..κρημνόν  πεσούνται».

Ο Θεός ας μας φωτίσει……              22-1-2024

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X