Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Εορδαϊκός πήρε μια σπουδαία όσο και πολύτιμη νίκη στην Άρτα επί της Αναγέννησης με 2-0 παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κερδίζοντας δίκαια το χειροκρότημα στο τέλος του παιχνιδιού.

Για όλες τις αθλητικές ειδήσεις ακολουθήστε την αθλητική μας σελίδα στο FB  facebook.com /Sports. Eptolemeos/

Ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη μετά αυτή επί του Κιλελέρ σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι και πέρα του γκολ είχαν ευκαιρίες και δοκάρι.

Ο Εορδαϊκός άριστα στημένος από τον Νίκο Κατακαλίδη ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο, έκλεισε τους διαδρόμους στους γηπεδούχους και δίκαια πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Ο Εορδαϊκός που πολλοί βιάστηκαν να τον ξεγράψουν έδειξε ότι έχει σφυγμό και αν συνεχίσει έτσι σύντομα θα ανέβει βαθμολογικά.

Φάσεις και γκολ

Στο 2ο Ωραία επίθεση για την Αναγέννηση, ο Κυριάκης σπάει την μπάλα ενώ θα μπορούσε να εκτελέσει, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν και αμέσως μετά  επικίνδυνη φάση για τον Εορδαϊκό, με τον Αιχμαλωτίδη να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 7ο  Γύρισμα του Μουσιωτίτσα στο πέναλτι για το Ζυγκερίδη, κόβεται τελευταία στιγμή, πριν εκτελέσει από πολύ καλή θέση!

Στο 12ο ΄Επικίνδυνη επίσκεψη του Εορδαϊκού, ο Παπαζήσης σουτάρει, με τον Μπαλαούρα να διώχνει σε κόρνερ και 6 λεπτά μετά επικίνδυνο φάουλ του Παπανίκου, ο Ζυγκερίδης δε βρήκε για λίγο την μπάλα, που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 22ο  Κεφαλιά του Γιαλεδάκη, μετά από κόρνερ φεύγει άουτ, ενώ στην κόντρα επίθεση, ο Τοπάλης δοκίμασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 48ο επικίνδυνο σουτ του Παπανικόπουλου, πήρε πορεία παράλληλα προς την εστία και πέρασε άουτ και 4 λεπτά μετά ο Εορδαϊκός άνοιξε το σκορ. Η άμυνα της Αναγέννησης, δεν απομάκρυνε ο Μαρκόν σουτάρει χαμηλά στη γωνία του Μπαλαούρα, που πέφτει αλλά δεν μπορεί να αποσοβήσει το 0-1.

Στο 55ο Ο Παπανίκου βρίσκει στην περιοχή το Ζυγκερίδη, εκείνος σουτάρει, όμως ο Δημητριάδης μπλοκάρει σταθερά στη γωνία του.

Ο Εορδαϊκός ήταν πολύ καλύτερος στο παιχνίδι και στο 64ο κατάφερε να κάνει το 0-2. Φοβερή κούρσα του ταχύτατου Μάιλαντ, από αριστερά, κάνει το παράλληλο γύρισμα και ο αμαρκάριστος Παπαζήσης, γράφει το 0-2

 Στο 68ο σέντρα του Μπεκατώρου, ο Ζυγκερίδης γυρίζει στο πέναλτι αλλά εκει απομακρύνουν οι αμυντικοί του Εορδαϊκού ενώ αμέσως μετά νέα κούρσα του εξαιρετικού Μάιλαντ, που σουτάρει αυτή τη φορά διαγώνια, πάνω από τα δοκάρια.

Στο 70ο έφυγε μόνος ο Νικόλι, με τον Μπαλαούρα να τον προλαβαίνει με τα πόδια, στη συνέχεια ο Παπαζήσης γυρίζει τη σέντρα, όμως η άμυνα απομακρύνει.

Η αγωνιστική εικόνα του Εορδαϊκού  δεν είχε καμία σχέση με τη βαθμολογική του θέση και σκόρπισε αισιοδοξία για τη συνέχεια σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο

Στο 72ο  ΔΟΚΑΡΙ για τον Εορδαϊκό που ξεδιπλώθηκε και πάλι στην κόντρα, με το Σιδηρόπουλο, όμως απέναντι από τον Μπαλαούρα να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και στην επόμενη φάση Σέντρα του Πάνου, ο Ζυγκερίδης μπαίνει στη φάση, όμως η μπάλα φεύγει δίπλα από την εστία.

Αναγέννηση Άρτας : Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Λισγάρας, Γιαλεδάκης, Θεοδωράκης, Μουσιωτίτσας (75ο Πάνου), Μανιώτης, Ζυγκερίδης, Πάνος, Κυριάκης

Εορδαϊκός : Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Παπανικόπουλος, Πούλιος, Γροσδάνης, Μαρκόν (88ο Παπάς), Αιχμαλωτίδης, Τοπάλης (75ο Κοντογουλίδης), Παπαζήσης, Μάιλαντ, Νικόλι (80o Χάιτας)

Τα αποτελέσματα:

 Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – Αστέρας Πετριτή 2-0 (33′ Σεχολάρι, 90+3′ Ζουκάν)

Πιερικός – ΠΟ Φήκης 5-1 (13′ αυτογκόλ, 38′ πεν-45+2′ Σαραντίδης, 76′ Κατσαβάκης, 87′ Ματζαλάκου / 86′ Γεωργάκης πεν)

Θύελλα Κατσικά – Καστοριά 0-2 (20′ , 95ο Τσάνι)

Αναγέννηση Άρτας – Εορδαϊκός 0-2 (52′ Μαρκόν, 64′ Παπαζήσης)Τρίκαλα – Θεσπρωτός 2-1 (62′ Σκόνδρας Ν., 64′ Σαμαντάς / 38′ Βιγιάλμπα)

ΑΕ Κιλελέρ – ΓΑΣ Σβορώνος 1-3 (40′ Βαγενάς / 21′ Κυπαρίσσης, 70′ Φυτόπουλος, 81′ Μπατζώνης)

Νέα Αρτάκη – Βατανιακός 1-0 (40′ Στασινόπουλος)

Μαγνησιακός – Ζάκυνθος 0-3 α.α.

ΤΕΛΙΚΟ Αστέρας Σταυρού – ΑΕ Λευκίμμης [] 3-2 (1′ Αντωνόπουλος, 20′ Φράγκος, 90+1′ Αλεξίου / 24′ Βασσάκης, 49′ Κωστακιώτης)

Δείτε τη βαθμολογία εδώ

Η επόμενη αγωνιστική

 

Αστέρας Πετριτή – Ζάκυνθος
ΠΟ Φήκης – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
Καστοριά – Μαγνησιακός
ΑΕ Λευκίμμης – Πιερικός
Εορδαϊκός – Θύελλα Κατσικά
Θεσπρωτός – Αστέρας Σταυρού
ΓΑΣ Σβορώνος – Αναγέννηση Άρτας
Νέα Αρτάκη – Τρίκαλα
Βατανιακός – ΑΕ Κιλελέρ

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X